Mole i vjeruju u svetost svoga zaštitnika

Župljani župe bl. Alojzija Stepinca iz Budaševa nastavljaju s obilježavanjem Stepinčevog  dana. Svakog 10. u mjesecu, cjelodnevnim klanjanjem, svetom misom i zanimljivim svjedočanstvima poznatih gostiju iz crkvenog i javnog života, obilježava se dan posvećen zaštitniku župe.
U srijedu, 10.rujna, gost u župi u Budaševu bio je mons. Zlatko Koren, župnik župe sv. Blaža u Zagrebu te bivši rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke i župnik u Mariji Bistrici.
Velečasni Koren je najprije zahvalio župljanima što tako ustrajno održavaju Stepinčev dan i neprestano se utječu moćnom zagovoru svoga zaštitnika. U svojoj nadahnutoj propovijedi istaknuo je kako se svecima trebamo moliti i utjecati, i to uglavnom činimo, osobito kad smo u potrebi i pritisnuti križevima svakodnevice. Ono što bismo također trebali raditi, a nije lako, je nasljedovati ih na putu svetosti. Tome nas je još za svoga života poučavao bl. Alojzije Stepinac, kao živi primjer svom vjernom hrvatskom narodu.
U drugom dijelu propovijedi mons. Koren je govorio o čvrstoj povezanosti bl. Stepinca i Marije Bistrice, stoga nije slučajno, naglasio je gost, što je upravo Marija Bistrica mjesto na kome je pokojni papa, Sveti Ivan Pavao II., proglasio kardinala Alojzija Stepinca blaženim.
U strpljivom iščekivanju proglašenja svetim zaštitnika župe, župljani i dalje strpljivo mole i čvrsto vjeruju da je taj trenutak blizu.

foto:župa bl. A. Stepinca