Upišete li u Internet tražilicu pojam cheesecake, naići ćete na mnoštvo recepata za baš „onaj“, pravi, savršeni cheesecake. Iako smo svi zasigurno već degustirali „klasični“ cheesecake, ovog vikenda vam prenosimo nešto drugačiju varijantu.
Na blogu kolaci.biz koji je pokrenula Nataša Pralica, pronašli smo zanimljiv recept za cheesecake s lješnjacima i čokoladom. Torta se brzinski napravi, a prevladavaju lješnjaci, čokolada i sir. U nastavku vam donosimo popis sastojaka i način pripreme. Detaljan video recept možete pogledati na kolaci.biz, Natašine slastice.

SASTOJCI:
PODLOGA:
150 g mljevenog petit keksa
100 g istopljenog margarina ili maslaca
100 ml mlijeka
70 g šećera
100 g prženih mljevenih lješnjaka

KREMA:
400 ml vrhnja za šlag
200 g bijele čokolade
50 ml vrhnja za šlag (za bijelu čokoladu)
400 g krem sira

DEKORACIJA:
50 ml vrhnja za šlag
50 g čokolade za kuhanje
50 g prženih sjeckanih lješnjaka

UPUTE ZA PRIPREMU:
PODLOGA S LJEŠNJACIMA
1. U zdjelu dodajte mljeveni keks, istopljeni margarin ili maslac, mlijeko, šećer, mljevene lješnjake i sve pomiješajte.
2. Smjesu istresite i rasporedite u kalupu 22 cm.
3. Podlogu možete staviti u frižider dok pripremite kremu, mada nije obavezno.

KREMA SA SIROM I ČOKOLADOM
1. Bijelu čokoladu nasjeckanu ili u kapljicama prelijte sa 50 ml vrhnja za šlag.
2. Sastojke istopite u mikrovalnoj ili na pari.
3. Ostavite da se prohladi.
4. U zdjelu dodajte 400 ml vrhnja za šlag, krem sir i pripremljenu čokoladu.
5. Sastojke miksajte dok ne dobijete lijepu kremu.
6. Rasporedite kremu u kalupu preko podloge.

DEKORACIJA OD ČOKOLADE I LJEŠNJAKA
1. Vrhnje za šlag prelijte preko čokolade nasjeckane ili u kapljicama.
2. Sastojke stavite u mikrovalnu ili na paru da se istope.
3. Kada se prohladi, možete ju pomoću fišeka prošarati preko kreme.
4. Nasjeckane pržene lješnjake posipajte preko čokolade.
5. Tortu stavite u frižider da se stegne.

Dobar tek!

Izvor: https://www.kolaci.biz/brzi-cheesecake.html
Foto: unsplash.com