Gospodo do kada nas mislite maltretirati?


Sve je počelo još koncem travnja… nakon obilnih kiša tretiranje komaraca je kasnilo dobra tri tjedna, oni su se za to vrijeme zbog toplog vremena i visoke vlage razmnožili brzinom svjetlosti. Nakon toga nadležne službe su nekoliko puta imale akcije suzbijanja komaraca. Neke su bile uspješne, a dio njih je odgođen zbog nepovoljnih vremenskih uvijeta.

Kakva je situacija danas?

Iako je posljednje suzbijanje navodno bilo prije dva tjedna, nekih većih promjena u intenzitetu napada komaraca nema. Štoviše, niz drugih stvari se poklopilo pa nas ti mali vragolasti insekti sekiraju više nego inače.

Sisak se već desetak dana grije na ugodnih 35 celzijusa u hladu. Ujutro kada se probudimo, brže bolje zamračimo sve prostorije u kojima živimo, upalimo ventilatore a oni koji imaju love klime, i čekamo. Čekamo naravno jer ne radimo i nemamo što drugo raditi osim čekati da zađe Sunce i da otvorimo prozore, izluftamo naše prostorije i pobjegnemo van na hladno pivo u lokalni kafić, ili pred trgovinu ako smo kratki s lovom. A onda, nakon cijelog dana čekanja da se malo opustimo na nižim temperaturama, evo ih… komarci… u većim borbenim eskadrilama zaljeću se u usta , oči, uši, ma gotovo svuda i ne daju nam ni da uživamo u tom pivu koje smo masno platili.

I nakon 15 minuta duranja, pakujemo se kući u naše prostorije koje smo izluftali. Kažemo frendu da više to ne možemo izdržati, a zapravo nemamo love za drugu rundu.

I ona napokon, dođemo doma, izdahnemo jer smo se rješili dosadnih komaraca, uđemo u sobu nakon kratkog tuširanja, legnemo u krevet i čujemo zzzzzzzzzz… Naravno prije izlaska iz stana zaboravili smo spustiti komarnik…. ( nismo zaboravili, nego nemamo komarnik jer nemamo love ).

Nakon topovske paljbe iz svih raspoloživih oružja kao štu su plahte, krpe, jastuci i sl., napokon više ne čujemo onaj famozni zzzzz i uspijevamo zaspati, poprilično znojni i umorni…

Ujutro se budimo s vriskom, kad vidimo kako izgledaju zidovi, kao da se prošlu noć snimao neki horor film…  a love za novo krečenje nema….

Kakva je situacija kod vas i koja je vaša priča ? 🙂