Na područje SMŽ dopremljeno 24 000 kirurških maski, 4600 maski FFP2, 650 kirurških ogrtača, 340 zaštitnih naočala, 10 000 pari zaštitnih rukavica i 400 l tekućine za dezinfekciju


Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Roman Rosavec, nazočili su u ponedjeljak, 30. ožujka 2020. godine, raspodjeli zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama s područja Sisačko-moslavačke županije.
Načelnik Stožera civilne zaštite SMŽ, Roman Rosavec je prije početka podjele opreme zahvalio svim ravnateljima ustanova u zdravstvu što su prepoznali važnost zajedničkog djelovanja u ovim trenutcima.

„Na područje SMŽ dopremljeno 24 000 kirurških maski, 4 600 maski FFP2, 650 kirurških ogrtača, 340 zaštitnih naočala, 10 000 pari zaštitnih rukavica i 400 l tekućine za dezinfekciju. Oprema je podijeljena Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, Zavodu za hitnu medicinu, Zavodu za javno zdravstvo te domovima zdravlja Kutina, Petrinja i Sisak, kao i operativnim snagama Stožera civilne zaštite SMŽ, koje uključuju nižerangirane stožere. Oprema je dopremljena iz Kine, prošla je provjere koje jamče njenu kvalitetu i sigurnost u korištenju naših medicinskih djelatnika.
Opreme u zdravstvenim ustanovama ima dovoljno, rekao je Rosavec i pozvao sve sugrađane da se ponašaju odgovorno, olakšaju rad zdravstvenim djelatnicima i Stožeru, te zaštite sebe i svoje najbliže.
Župan Ivo Žinić je u ovoj prigodi pozvao sve one koji žele donirati sredstva ili opremu da to učine preko Stožera civilne zaštite.
Na području SMŽ trenutačno je 14 osoba pozitivnih na COVID 19, rekao je župan. Radosni smo da su prva dvojica izliječeni i pušteni kućama. Dvije su osobe u izolacijskim jedinicama OB Sisak. Deset ih je u samoizolaciji. Župan je zahvalio svim medicinskim djelatnicima na velikim naporima koje danonoćno ulažu u očuvanje povoljnog stanja u Županiji.
Pozvao je sve stanovnike SMŽ da dosljedno poštuju i provode sve odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite.