Virtualni svijet Gradskog muzeja Sisak


Muzejske ustanove sinonim su za društvena događanja i okupljanja. Upravo je zabrana većih okupljanja ljudi kao peventivna mjera u borbi protiv koronavirusa dovela i do zatvaranja muzejskih ustanova za javnost. To je uvelike utjecalo i promjenilo kulturni život, kako u velikom dijelu Hrvatske, tako i u našem Sisku.

Upravo zbog toga nas je iznimno obradovala Facebook stranica Gradskog muzeja Sisak. Gradski muzej odlučio je iskoristiti sve dostupne alate kako bi kulturu doveli ravno u naš dom. Na njihovom Facebook profilu tako od danas svakodnevno možemo pratiti objave koje će prezentirati segmente bogate sisačke povijesne i kulturne baštine.

Vrijedni djelatnici Muzeja pripremili su razne priloge koji se odnose na detalje iz sisačke povijesti, muzejske prakse, edukativne programe, segmente restauratorske prakse te multimedijalne aktivnosti, a nisu zaboravili niti naše najmlađe sugrađane za koje su pripremili i raznolik edukativan program. Osim toga, prezentirat će se i dio kataloga iz njihove bogate ponude.

Kako navode, cilj ove akcije je ispuniti dan naših sugrađana kulturom, s nadom da će uz njihove priloge lakše provoditi vrijeme u svojim domovima, a pozivaju sve da se svojim komentarima uključe u njihove aktivnosti.

Ne preostaje nam ništa drugo za kraj, nego pozvati vas drage čitatelje da posjetite Facebook Gradskog muzeja Sisak i svakodnevno pratite virtualne muzejske aktivnosti.

 

Izvor: Facebook stranica Gradskog muzeja Sisak