Koronavirus 21.03.2020.: Vijesti Stožera Sisačko-moslavačke županije


U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak smješteno je 5 pacijenata od kojih su kod 3 pacijenta laboratorijske pretrage na novi koronavirus pozitivne.
Navedeni pacijenti su dobrog zdravstvenog stanja, duže su u bolnici i po negativizaciji nalaza bit će pušteni kući. Novooboljelih nema. Suočeni smo sa sve većim brojem stanovnika naše županije koji se vraćaju izeuropskih zemalja gdje je prisutna COVID-19 infekcija. Molimo ih da se pridržavaju svih propisanih mjera i da provedbu zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući strogopoštuju. Neka nipošto ne posjećuju svoje bližnje u domovima umirovljenika. Domovi umirovljenika veoma su rizična mjesta i tu posjete moraju biti strogo zabranjene jer supripadnici starijih dobnih skupina najugroženiji dio stanovništva kod infekcije novimkoronavirusom (SARS-CoV-2).

ZA SVE STANOVNIKE ZABRANJUJE SE ZADRŽAVANJE NA JAVNIMMJESTIMA. PROVEDBU NAVEDENOG KONTROLIRAT ĆE DJELATNICI POLICIJE,HGSS-a, VATROGASACA I OSTALIH SLUŽBI TE NAVEDENO ĆE BITISANKCIONIRANO OD STRANE NADLEŽNIH TIJELA.

 

Roman Rosavec: Načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovornozdravstveno i socijalno ponašanje te da ne krše propisane mjere provedbe zdravstvenognadzora jer tako se sprječava pojava i širenje ove bolesti.

 

S poštovanjem,

Načelnik Stožera civilnog stožera Sisačko-moslavačke županijedoc.
dr. sc. Roman Rosavec v.r.