Zima polako jenjava, a približava nam se proljeće. Dok smo proteklih nekoliko mjeseci više preferirali tamnu boju kose, s dolaskom toplijeg vremena dame sve češće traže svjetlije tonove. Ove godine prevladavat će zlaćane nijanse u kosi, topli tonovi maslaca, tonovi boje šampanjca, a stilisti kao apsolutni hit ove sezone najavljuju ´buttercream blonde´. Ali kakva je to zapravo nijansa i jesu li to samo najobičniji plavi pramenovi saznajte u nastavku teksta.

´Buttercream blonde´ je zapravo prirodna, uvjetno rečeno kremasta plava boja kose s mnoštvom raznih nijansi i prijelaza. Upravo zbog toga izgleda gotovo prirodno, kao da ste se upravo vratili s ljetovanja „osunčane“ kose, a upravo takva kombinacija svjetlijih i tamnijih pramenova odgovara gotovo tonovima kože. Umjesto svijetle, jednolične nijanse plave boje, ´buttercream blonde´ se igra s nijansama i pramenovima u boji šampanjca i meda te „baby blonde“ pramenova koje je iznimno lako održavati.

Ovu hit boju 2021. godine najlakše je naravno postići ako već imate svijetlu kosu, ali možete postići uspješne rezultate i ako vam je prirodna boja kose nešto tamnija. Upravo zbog toga i odgovara svim tonovima kože te ju može isprobati gotovo svatko, igrajući se pritom različitim nijansama. U nastavku vam donosimo savjete poznatih stilista koje su najpopularnije varijante ove boje.

Ako ste jedna od sretnica koja ima prirodno svijetlu kosu, ovu ćete nijansu postići lako. Potrebno je dodatno naglasiti svjetlije pramenove kako bi se oni istaknuli između već svijetlih tonova prirodne kose.

Ako pak želite posvijetliti svoju prirodnu smeđu kosu svjetlije ili tamnije nijanse, ova je kombinacija pun pogodak. Zatražite stilista da vam prvo posvijetli baznu boju kose. Zatim je potrebno dodati pramenove u svjetlijoj nijansi za dodatnu punoću. Ako je vaša kosa prethodno tretirana bojom, to može otežati proces prelaska u plavo pa bi bilo dobro da se detaljno posavjetujete sa svojim stilistom oko cijelog procesa.

Za one neodlučne, koji žele unesti malo živosti u boju kose, ali ne žele u potpunosti transformirati kosu u plavu boju, stilisti savjetuju nešto topliju ´buttercream blonde´ varijantu. Ova varijanta je možda i najpopularnija jer nije zahtjevna za održavanje. Zatražite svog stilista da vam uz lice izvede svjetlije pramenove te da posvijetli dodatno i vrhove pramenova.

Izvor: glamour.com
Photo: glamour.com, zadovoljna.hr