Ovih dana ponosno slavimo 60. godišnjicu Auto prometa Sisak, o kojima je izdana i monografija. Zanimljiva je činjenica da je u autobusima Auto prometa Sisak prevezeno više od 100 milijuna putnika.

No nije prijevoz putnika jedina djelatnost Auta prometa Sisak, naime postao je i izdavač! Tako se u njegovom izdanju tiskaju slikovnice namijenjene najmlađim sudionicima u prometu. Tiskana je već peta slikovnica, Autobusom na izlet, a u pripremi su i novi naslovi.

ŠRC Sisak osim što nudi paletu sportskih sadržaja, od klizanja, plivanja, kuglanja, rekreacijskih treninga i dr. okrenuo se proslavama dječjih rođendana. Reklo bi se unosnijem poslu od možda polupraznih staza za plivanje za građanstvo.

Cijenama pariraju drugim organizatorima dječjih proslava, a može se reći da se novo vodstvo ŠRC-a usmjerilo i ka ekonomskoj isplativosti pojedinih objekata, s obzirom na platežnu moć građana koji možda ne izdvajaju novce za vlastite treninge ali za djecu će se svakako naći sredstva.

Krajem listopada održan je veliki koncert Hladnog piva za kojeg su građani plaćali sami ulaznice, a gradsko trgovačko društvo Auto promet Sisak na isti koncert je prevozilo putnike besplatno u Ledenu dvoranu.

Na čuđenje građana, na koncert humanitarnog karaktera, kojeg je organizirala Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije, a nastupio Zvonko Bogdan i osam tamburaša, te izvrstan Pavao Anić uz pratnju orkestra Sevdah art, prijevoz nije bio omogućen niti besplatan. Koncert je organiziran u Sportskoj dvorani Brezovica s ciljem prikupljanja sredstava za nabavku potrebnog kombi vozila za prijevoz korisnika Udruge.

No, već u prosincu bit će prilike za novi koncert, S.A.R.S. nastupa 22.12.2018. u Ledenoj dvorani.

U ovom mjesecu iz ŠRC-a nude i posebnu akciju, kako bi privukli što više posjetitelja, kupnjom ulaznice za klizanje u Ledenoj dvorani, dobivate jedan besplatan čaj ili kuhano vino uz predodžbu ulaznice.


Iz drugih trgovačkih društava i ustanova nisu za sad još iznenadili novitetima, stoga željno iščekujemo raznovrsnost i domišljatost njihovog vodstva!


Foto: Pixabay.com, Šrc Sisak, Auto promet Sisak