Kiša pada, pljušti, dan vam se doista čini dosadnim – a vi razbijate glavu pitajući se što raditi na ovakav kišni dan?!

Kad je prognoza sumorna, bilo da je riječ o grmljavinskim olujama ili pljuskovima, zatvor u vaša 4 zida može brzo započeti. Možete se sklupčati ili gledati cijelu sezonu nečega, ali, priznajmo, ponekad želite različite, zabavne stvari raditi kod kuće. A ako imate djecu, trebat će vam dugačak popis aktivnosti.

Dakle, zaboravite na nogometni turnir koji će morati biti zakazan, zanemarite dvorišne radove koje ste planirali obaviti, obucite se i odaberite jednu od ovih stvari kod kuće. Prihvatite dan kao vrijeme za punjenje i ponovno povezivanje s ljudima koje volite. I ne brinite. Sunce će (vjerojatno) izaći sutra ili prekosutra.

Napravite vlastiti kupku sa mjehurićima
Jedna od najboljih kišnih dnevnih aktivnosti za odrasle je ulazak u umirujuću kupku prošaranu vlastitom mješavinom hidratantnog sapuna. U čistoj posudi pomiješajte ½ šalice blagog tekućeg sapuna za ruke ili tijelo, 1 žlicu šećera ili meda i 1 bjelanjak. Dok punite kadu, ulijte cijelu smjesu u vodu. Med je prirodni ovlaživač, koji će privući i zadržati vlagu u vašoj koži. Bjelanjak pomaže u stvaranju jačih, dugotrajnijih mjehurića za lijepu, pahuljastu kupku. Za ekstra suhu kožu razmislite o dodavanju žlice svijetlog ulja, poput badema ili svijetlog sezama.

Napravite piling za tjeme i napravite čuda za kosu!
Ima li boljeg vremena nego kad kišnim danom zaglavite u stanu ili kući i malo se razmazite? Željeli ste svojoj kosi dati dubok tretman, ali jednostavno niste uspjeli doći do ljekarne ili salona. Priđite hladnjaku kako biste pronašli svoje rješenje: majoneza. Počevši od vlasišta, premažite pramenove ½ šalicom majoneza. Ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim temeljito isperite i nećete požaliti.

Ispecite nekoliko čokoladnih kolačića
Ništa ne liječi ružni kišni dan kao svježa serija čokoladnih kolačića. Umočite ih u mlijeko ili ih pojedite (praktički) odmah iz pećnice – siguran način da sretno prebrodite oluju.

Izvor: F. I.