Croatia Rally uz potporu World Rally Championship, pokreću humanitarnu akciju pod nazivom „Zajedno do cilja“ za obnovu Opće bolnice dr. Ivo Pedišić u Sisku koja je stradala tijekom potresa koji je zadesio Sisačko-moslavačku županiju 29. prosinca prošle godine.

Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ, a akcija će trajati od 25. ožujka do 30. travnja. Sva sredstva prikupljena donacijama na žiro-račun HR2023600001502892305 u tom razdoblju bit će utrošena za obnovu zgrade sisačke bolnice.

Croatia Rally koji je uvršten u kalendar Svjetskog prvenstva u rallyju za 2021. godinu(World Rally Championship – WRC), a koji će od 22.-25. travnja u Zagrebu ugostiti jedno od najatraktivnijih svjetskih sportskih događanja, pokreće inicijativu kojom će, uz pomoć građana, prikupljati financijska sredstva potrebna za obnovu glavne zdravstvene institucije Sisačko-moslavačke županije razrušene u potresu.

Ova svjetska manifestacija svake godine privlači velik interes gledatelja te su inicijatori akcije odlučili to iskoristiti za pomoć lokalnoj zajednici. O popularnosti WRC-a najbolje svjedoči podatak kako je posljednjih godina utrke putem TV ekrana pratilo oko 836 milijuna gledatelja, a 13 je utrka privuklo više od 4 milijuna gledatelja. Ovu hvalevrijednu akciju podržale su i vozačke zvijezde rallyja Thierry Neuville, Sébastien Ogier i Teemu Suninen.

„Od samog početka organizacije i dovođenja WRC-a u Hrvatsku pokušavamo iskoristiti sve načine kako bismo svojim akcijama dali dodatni doprinos našoj zajednici. Zato naša vizija utrke od samoga početka izlazi izvan okvira sportskog natjecanja. Osim promocije naše zemlje i bogate turističke ponude, uvjereni smo da možemo potaknuti građane da ponovno pokažu svoje veliko srce te da zajedno pomognemo onima kojima je pomoć izuzetno potrebna. Akciju ćemo također promovirati i izvan Hrvatske te vjerujemo u podršku brojnih gledatelja diljem svijeta, a svoj doprinos već su obećali brojni vozači koji stižu u Hrvatsku“, izjavio je predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

Nositelj humanitarne akcije “Zajedno do cilja” je Hrvatski Crveni križ koji kontinuirano ulaže iznimne napore i pomaže stradalim područjima.

„Utrka Svjetskog Rally prvenstva po prvi puta se organizira na teritoriju Republike Hrvatske. Veliko je to priznanje za našu državu ali i automobilistički sport. Posebno smo ponosni što utrka ima i humanitarni karakter i što je Hrvatski Crveni križ izabran za partnera u provedbi donacije. Pozdravljamo ideju organizatora da se prikupljenim donacijama pomogne normalizacija života na potresom pogođenom području, u prvom redu sisačke bolnice. Obnovom bolnice dignut će se kvaliteta života na području cijele Sisačko-moslavačke županije. Veseli nas što će i nakon održane utrke i proglašenja najboljih vozača na Banovini ostati trajan trag humanosti automobilista Svjetskog Rally prvenstva“, istaknuo je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Ravnatelj Opće bolnice Sisak izrazio je zahvalnost te istaknuo kako će donirana sredstva uložiti u obnovu zgrade Opće bolnice kako bi ona mogla čim prije služiti svojim građanima.

„U razornom potresu 29. prosinca 2020. OB „Dr Ivo Pedišić” u Sisku pretrpjela je velika oštećenja. Oštećene su bolničke zgrade, medicinska oprema, inventar i zalihe lijekova. Kako vrijeme prolazi nastojimo se organizirati i pružiti što veći nivo zdravstvene zaštite svim žiteljima Sisačko-moslavačke županije. Sigurno da će trebati puno napora, vremena i sredstava da bi bolnica ponovno započela raditi punim kapacitetom. Stoga smo zahvalni Organizacijskom odboru Croatia Rallyja uz potporu Svjetskog prvenstva u rallyju (WRC) i Hrvatskom Crvenom križu na donaciji koja će pomoći da bolnicu obnovimo i saniramo ali i da se bolnica nastavi dalje razvijati“, istaknuo je ravnatelj bolnice, mr.sc. Tomislav Dujmenović, dr.med.

Sve informacije o humanitarnoj akciji nalaze se na stranicama Hrvatskog Crvenog križa, a detalje o sportskom spektaklu koji u travnju stiže u Hrvatsku možete pronaći na službenoj web stranici rally-croatia.com te na službenim kanalima na društvenim mrežama na Facebooku – Croatia Rally i Instagramu – Croatia Rally.

 

YouTube: https://youtu.be/ASgJR0VbSjo

Izvor: hck.hr
Foto: hck.hr