Subotnja kava uz “Stihovnicu” Ogranka Matice hrvatske u Sisku


Stihovnica Siska 24. travnja 2021. – Gostovanje pjesnika Društva hrvatskih književnika

Prva Stihovnica Siska Matice hrvatske u 2021. godini ugostila je uvažene članove Društva hrvatskih književnika. Dočekali su ih i ugostili Tomislav Škrbić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Sisak, dopredsjednica Đurđica Vuković i moderator Stihovnice Siniša Matasović.

Tribina je održana na otvorenom prostoru nedaleko zgrade Matice hrvatske stradale u potresu i označene rizičnom crvenom naljepnicom. Uz moderatorsku palicu Siniše Matasovića, dugogodišnjeg voditelja Stihovnice, ujedno i predsjednika DHK Sisačko-moslavačke županije, kao glavni gosti nastupili su predsjednik DHK Zlatko Krilić te članovi DHK Diana Burazer, Hrvoje Marko Peruzović i Zvonimir Grozdić. Njima su se čitanjem svojih pjesama u nastavku tribine pridružili i članovi Ogranka DHK Sisačko-moslavačke županije Sanja Bužimkić i Ratko Bjelčić, zatim Žarko Jovanovski, autor 11 zbirki poezije i dobitnik V.B.Z. nagrade za najbolji roman u 2020. godini te još nekoliko pjesnika iz drugih gradova. Glazbeni dio programa upriličili su poznati petrinjsko-sisački izvođači Antonija Kihalić (vokal) i Lordan Badanjak (klavijature).

Predsjednik Društva hrvatskih književnika, gosp. Zlatko Krilić u uvodnoj je riječi pružio podršku Ogranku Matice hrvatske Sisak i njihovom projektu Stihovnica Siska, koji je ušao u jedanaestu godinu svoga postojanja. Tribinu je tijekom sunčanoga subotnjeg prijepodneva uz izraženo odobravanje pratilo više desetaka Siščanki i Siščana raspoređenih na terasama obližnjih kafića uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. Po formalnom završetku programa, delegacija DHK odvažno se uputila u kratko razgledavanje zgrade Matice hrvatske stradale u potresu. Ogranak Matice hrvatske Sisak, kao i pjesnička tribina Stihovnica Siska do daljnjega ostaju beskućnici. Neizvjesno je kada i na kojoj lokaciji će se održati sljedeća okupljanja.

 

Fotografije je ustupio Ivica Jerry Bohorc.