Xiaomi je prije dva tjedna virtualnim eventom predstavio globalnu verziju Mi 11 pametnog telefona s unaprijeđenim kamerama na pozadini i Snapdragon 888 čipom čime redefinira performanse flagship uređaja s najnaprednijom mobilnom platformom na svijetu. Iz Xiaomija najavljuju kako će uz svoj model Mi 11 u paketu nuditi i 55W GaN punjač, masku i zaštitu za zaslon.

Xiaomi je u protekloj godini naglo skočio na globalnoj listi najjačih smartphone brandova te je zauzeo visoko 3. mjesto. Razlog tome je djelomično i situacija u kojoj su se našli Huawei i ZTE još 2019. godine. Na 54 svjetska tržišta nalaze se u top 5, na 36 tržišta su među top 3, a na čak 10 svjetskih tržišta imaju čelnu vodeću poziciju. Osim toga, Xiaomi se pozicionirao visoko i na DxOMark ljestvicama najboljih kamera ali i onih prema kvaliteti zvuka. Najveći aduti Mi 11 flagshipa su upravo mogućnosti nove trostruke stražnje kamere od čak 108 MP, a poseban naglasak na globalnoj prezentaciji stavio se na kvalitetu videa koji je sniman upravo Mi 11 stražnjima kamerama, a svakako treba istaknuti i 50 W bežično punjenje. Zahvaljujući kvaliteti kamera, Mi 11 je uspoređivan s iPhoneom 12 Pro, a mnogi kažu da je Xiaomi ovaj puta uspio u nekim segmentima i nadmašiti američkog tehnološkog diva.

Iako još nije poznata njegova cijena za hrvatsko tržište, saznajemo da je cijena Mi 11 telefona u Europi 749 eura (model s 8 GB RAM-a i 128 GB podatkovne memorije) i 799 eura (model s GB RAM-a i 256 GB podatkovne memorije). Obzirom očekujemo ipak nešto višu cijenu nego smo navikli kod Xiaomijevih smartphonea, valja istaknuti kako će Xiaomijevi korisnici imati pravo na besplatnu uslugu popravka u lokalnom Xiaomijevom servisnom centru u periodu od prvih 12 mjeseci nakon kupnje.

Na službenim stranicama Xiaomija saznajemo da bi se na hrvatskom tržištu mobitel trebao pojaviti već u ožujku.

Izvor: mi.hr, smartphonehrvatska.com
Foto: xiaomi-mi.com