VIDEO: Uređaj koji lovi komarce u vašoj sobi


Na žalost samo će vam označiti laserom gdje se nalaze, a sami ćete ih morati utamaniti.

Jedna od mnogima najgorih stvari svakog ljeta (pored vrućina) su vjerojatno dosadne krvopije, komarci. Izraelski startup Bzigo uskoro će na tržište lansirati istoimeni uređaj koji sadrži naprednu optiku, senzore, IR kameru i računalo s moćnim algoritmom koji je u stanju na svjetlu i u mraku detektirati komarce u vašoj sobi i poslati vam obavijest na aplikaciju pametnog telefona da imate neželjene leteće napasnike.

Na žalost, ovaj elektronski lovac na komarce samo će laserskim pokazivačem označiti mjesta na kojima se nalaze, tako da će sva zabava njihovog terminiranja i dalje biti prepuštena vašim muhomlatima i šlapama, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

 

Bzigo kaže da je najteže locirati gdje se komarci nalaze, a kada znamo gdje su nije ih tako teško utamaniti, pa vjeruju da će nam ovaj uređaj odraditi najveći dio posla. Kada uz njegovu pomoć sredimo sve komarce dobit ćemo obavijest da je zrak čist, pa se možemo mirno zavaliti u krevet bez straha da ćemo se ujutro probuditi u plikovima. Eh da, preporučeno je nakon te akcije dobro zatvoriti sve prozore i vrata, inače ćete cijelu noć provesti u lovu.

Očekivana cijena uređaja je 170 dolara (cca 1.117 kn), a ako ga naručite predbilježbom možete ostvariti ponešto popusta. Ako ste zainteresirani posjetite ovu poveznicu.

Vidi.hr