druga utrka Hrvatskog kupa

 

25. kolovoza – 26. kolovoza
25. Kol u 09:00 – 26. Kol u 18:00
  Ul. Steve Bereka 44202, Budaševo

 

U mjestu Budaševo od 25. do 26.8.2018. u organizaciji Aeromodelarskog kluba Sisak organizira se natjecanje u utrci Dronova. Ovo je druga utrka Hrvatskog kupa, a prva utrka ove godine održana je u Osijeku. Na samoj utrci sudjeluje preko 30 pilota iz cijele Hrvatske, a isto tako i iz inozemstva. Tehničku podršku i suradnju pruža DRTC (Drone racing team Croatia) koja ujedinjuje sve pilote dronova u RH. Natjecatelji će se natjecati dva dana s time da je prvi dan trening i kvalifikacije, a drugi dan najboljih 16 iz prvog dana utrkivat će se za bogate nagrade naših sponzora. Sama finalna utrka predviđena je za nedjelju u 17h, a dodjele i zatvaranje natjecanja oko 18h.

Natjecatelji će se natjecati dva dana

Natjecatelji upravljaju svojim dronom putem radio stanice a povratnu sliku sa drona primaju putem video kamere koja im se prikazuje putem posebnih video naočala, tako da pilot ima dojam kao da sjedi u letjelici, što mu omogućuje kretanje stazom brzinama i preko 120km/h. Same utrke su uzbudljive i pune bliskih susreta, i sudara u zraku s drugim letjelicama. Ono što je bitno napomenuti, staza je osigurana sigurnosnom mrežom tako da su svi posjetitelji sigurni i mogu u potpunosti uživati u utrkama. Utrke dronova su postale sportska disciplina i u skorijoj budućnosti planira se oformiti reprezentacija najbržih pilota u RH koji će državu predstavljati na međunarodnim natjecanjima i svjetskim kupovima.

Nagrade za prva tri mjesta su DJI dronovi, i profesinalne baterije za natjecatelje   što će im uvelike olakšati nadolazeća natjecanja u financijskom smislu.

O kakvim majstorima se radi, pogledajte u kratkom videu.

fan zona sa simulatorom letenja

Na samom natjecanju bit će definirana fan zona sa simulatorom letenja gdje će i sami posjetitelji moći doživjeti kako je to letjeti sa dronom putem video naočala. Imat će i prilike vidjeti velike letjelice koje služe i u komercijalne svrhe snimanju iz zraka i stručni tim ljudi koji će odgovoriti na sva njihova pitanja vezana za iste.

Isto tako sve posjetitelje upoznat će se s važećim pravilnikom za upotrebu dronova u svakodnevnoj upotrebi i sigurnosnim mjerama kojih se treba pridržavati kod izvođenja letačkih operacija.

U nedjelju ćete moći dogovoriti sa partnerima i kupovinu dronova na njihovim štandovima, što će vam uvelike olakšati odabir drona za vaše potrebe.