Uspješno završen “PRVI PALAČINKA KUP”: Planula tisuću i jedna najukusnija palačinka


Palačinkoljubci su u niskom startu i jedva čekaju početak Drugog palačinka kupa. “Prvi palačinka kup” je posjetio značajan broj Siščana (pojela se tisuću i jedna palačinka). Svoja vrata Palačinka kup je otvorio na Sisačkoj šetnici u petak 18. listopada 2019. godine.

Svoju kreativnost i vještinu pokazalo je pedeset učenika i profesora iz Siska, Zagreba, Karlovca, Bjelovara, Topuskog, Zaprešića, Garešnice, Zaboka i Samobora, koji su počastili okusne pupoljke posjetitelja te otkrili što je novo u pripremi omiljenih palačinki te kako mogu nemoguće kombinacije spojiti u sasvim moguće delicije, uz mirise i okuse koji nikoga nisu ostavili ravnodušnima.

Okupljenim Siščanima, učenici SŠ Viktorovac – Sisak, koji se školuju za zanimanje medicinske sestre i tehničara, u sklopu „Palačinka kupa” mjerili su tlak i razinu šećera u krvi.

Organizatori, ravnateljica Srednje škole Viktorovac Koraljka Porić i sisačko-moslavački dožupan Ivan Celjak žele da ovaj kup postane tradicija i bude važni adut turističke ponude Siska i Sisačko-moslavačke županije.