Puna je tržnica naših vjernih posjetitelji koji s kupljenim pušlekima mladog luka, rotkvice biraju jaja i domaće suhomesnate proizvode od šunki, lopatica, kobasica koje su sušene na starinski način.

    

Na izložbenom štandu mesnice „kod Baje“, Miljenko Prosenjak nam je otkrio kako se pravilno kuha domaća šunka. Prije svega treba je staviti u kipuću vodu i ako je težine 5 kg kuhati je oko 2,5 sati, a onda ostaviti u istoj vodi da se ohladi. Tada je ukusna i fina. Također  šunku s više masnoća bolje je peći u tijestu.

 

Lijepo je vidjeti punu tržnicu i gužvu na štandovima koja nam govori o sve većoj svijesti kupovanja domaćih namirnica od naših lokalnih proizvođača. Kupujući domaće sezonske proizvode podižemo kvalitetu prehrane ali i omogućujemo poštenu zaradu naših poljoprivrednih proizvođača poručuju iz Gradske tržnice Sisak na službenoj facebook stranici.

Izvor: facebook.com/sisak.gradskatrznica