Protekli mjesec smo vas izvijestili o planu upisa djece u prvi razred osnovne škole na području Sisačko-moslavačke županije za mjesta koja nisu pogođena potresom. Jučer je Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i šport objavio plan upisa djece u prvi razred 2021./2022. školsku godinu i za dio Sisačko-moslavačke županije koji je pogođen potresom.

Pregledi će se odvijati prema slijedećem rasporedu i to za dio županije koji je pogođen potresom, a možete ga pronaći na sljedećoj poveznici na mrežnim stranicama Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije:

https://www.zzjz-sk.hr/images/2021/Plan_upisa_SK212022_II_dio-raspored.pdf

Važno je istaknuti kako je za djecu koja prebivalištem pripadaju I. Osnovnoj školi Petrinja, Osnovnoj školi „Dragutina Tadijanovića“ Petrinja, Osnovnoj školi „Mate Lovraka“ Petrinja i Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ Gora, potrebno na broj mobitela 099 829 0474 izvršiti predbilježbu za pregled dana 19. svibnja 2021. godine između 8 i 13 sati ili 20. svibnja između 13 i 17 sati.

Također, za djecu za koju će se pregled vršiti na lokaciji Osnovne škole Galdovo te na lokaciji Osnovne škole 22. lipnja Sisak, a prema podacima navedenima u tablici tri dana prije dogovorenog termina pregleda, roditelj djeteta ispunjava upitnik s anamnestičkim podacima (link na upitnik:)

https://www.zzjz-sk.hr/images/2020/Upitnik_za_roditelje.docx

kojeg dostavlja na navedene adrese elektronske pošte:

– za lokaciju pregleda Osnovna škola 22. lipnja, Sisak: skolska-sisak@zzjz-sisak.hr

– za lokaciju pregleda Osnovna škola Galdovo: skolska2-sisak@zzjz-sisak.hr

Dokumenti koje je potrebno donijeti na liječnički pregled:

– važeću zdravstvenu iskaznicu – OIB djeteta

– iskaznica imunizacije djeteta

– zdravstveni karton nadležnog pedijatra

– popis dodatne dokumentacije ukoliko postoji (povijest bolesti u slučaju kroničnog oboljenja, nalazi logopeda i/ili psihologa, Rješenje o tjelesnom oštećenju, mišljenje predškolske ustanove o razvojnim aspektima djeteta ovisno o kronološkoj dobi)

– ispunjenu zubnu putovnicu koju izdaje doktor dentalne medicine nakon provedenog pregleda i dijagnostičko-terapijskih postupaka

Ističemo kako je još uvijek potrebno pridržavati se preventivnih mjerila zbog epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom COVID-19.

Detaljne informacije kao i obrasce koje je potrebno ispuniti možete pogledati i preuzeti na sljedećoj poveznici:

https://www.zzjz-sk.hr/novosti/plan-upisa-djece-u-prvi-razred-osnovne-skole-za-2021-2022-skolsku-godinu-za-dio-zupanije-koji-je-pogoden-potresom

Foto: Pixabay