RAVNATELJ ŠRC-a I GRADONAČELNICA IKIĆ BANIČEK PREŠUTJELI MJERE SAMOIZOLACIJE!


Športsko rekreacijski centar Sisak, ustanova kojoj je osnivač Grad Sisak, proteklih je dana pod povećalom javnosti nakon što je otkriveno da je 9 djelatnika (6 spremačica, 1 osoba s recepcije, 1 iz računovodstva, zamjenik ravnatelja) ove ustanove i 1 igrač vaterpolo kluba, zaraženo koronom. Nije sporno što su djelatnici zaraženi, nego što se ravnatelj Josip Mrgan oglušio na jasnu preporuku Zavoda za javno zdravstvo da ostali zaposlenici moraju u samoizolaciju budući su bili u kontaktu sa zaraženima tj. da se ustanova zatvori do 14.3.

Zaposlenici ŠRC-a o tome nisu dobili obavijest, prešućuje im se da trebaju biti u samoizolaciji, dakle u svom domu, a ne na radnom mjestu.

Imamo saznanja da je jedan zaposlenik čak dobio novčanu kaznu jer je kršio mjeru samoizolacije, a nije ni znao da mu je izrečena. Ne samo da su ogorčeni nego i očajni zaposlenici, jer su po saznanju da su danima trebali službeno biti u samoizolaciji, morali dolaziti na posao i svjesno kršili propise.

U isto to vrijeme održavao se program za majke i bebe na bazenu, treninzi za vrtićku djecu? Tko će još preuzeti odgovornost za svjesno ugrožavanje zdravlja zaposlenika i korisnika usluga ŠRC-a?

RAVNATELJ I GRADONAČELNICA IKIĆ BANIČEK PREŠUTJELI MJERE SAMOIZOLACIJE

Pozivamo ravnatelja Mrgana, gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček koja je u sve upućena, da se očituju i kažu zašto se tjeralo zaposlenike ŠRC-a da krše mjere samoizolacije, inzistiralo da dođu raditi i zašto se javnosti prešutjelo da su se djelatnici u gradskoj ustanovi koji su izravnom kontaktu s građanima razboljeli?

Zbog dovođenja u opasnost zdravlja zaposlenika i Siščanki i Siščana, posebice najosjetljivije skupine, vrtićke djece, tražimo OSTAVKU ravnatelja Josipa Mrgana, a gradonačelnici Siska Kristini Ikić Baniček upućujemo poziv da se ostavi odgovorne funkcije upravljanja Gradom jer su njezina neodgovornost i nesposobnost uz dosad neviđenu kaubojštinu na gradskim prostorima, prešli u opasnu zonu igranja sa životima Siščanki i Siščana.

 

GO HDZ Sisak