Cijene karata su snižene i do 60%!

Iako u zimskom dijelu godine, snijeg na Plitvičkim jezerima stvara posebnu čaroliju i zimsku bajku, sigurna sam da ćete se složiti s time da je Nacionalni Park Plitvička jezera prekrasno doživjeti u svakom godišnjem dobu. Oni zimogrozniji turisti sigurno će se odlučiti na posjet u proljeće kada se budi priroda. Tada je uistinu pravo zadovoljstvo prošetati čarobnim stazama uz modro-zelena jezera, uživati u spektakularnim slapovima, čistom zraku i laganoj šetnji na sve toplijim zrakama sunca te doživjeti sve ljepote prirode.

O njihovoj popularnosti zbog prirodnih ljepota najbolje svjedoči činjenica da je to najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj ali i najstariji, a upravo u proljeće, točnije 8.travnja slavi i svoj rođendan. Kompleks Plitvičkih jezera je, naime, 8. travnja 1949. godine proglašen nacionalnim parkom. Proteže se na 29.685 hektara, od čega 200 hektara čine jezera, 13.320 hektara šume, a ostalo travnjaci i druge površine.
Ako vas još nismo uspjeli zainteresirati za posjet najvećem nacionalnom parku i Hrvatskoj, sljedeća informacija će vas zasigurno zainteresirati. Ove godine kroz cijeli mjesec travanj, cijene karata su snižene i do 60%. Odrasle osobe mogu kupiti kartu i posjetiti park do 30. travnja 2021. godine za 80 kuna po danu umjesto po dosadašnjoj cijeni od 180 kuna. U grupama od 15 odraslih osoba naviše cijena je snižena s 160 kuna na 75 kuna.

U travnju studenti mogu posjetiti Plitvička jezera po cijeni od 50 kuna za dan (umjesto 110 kuna), odnosno u grupama po 45 kuna (umjesto 100 kuna). Cijena karte za djecu od 7-18 godina iznosi 35 kuna (umjesto 50), dok je mlađima od sedam godina posjet besplatan tijekom cijene godine.
Značajno su snižene i dvodnevne cijene ulaznica: za odrasle osobe one iznose u travnju 120 kn (umjesto 300 kuna), za studente 70 kuna (umjesto 170 kuna) te 60 kuna za djecu.

Radno vrijeme parka je od 8 do 17 sati. Što vas sve ovdje očekuje pronađite na službenim internetskim stranicama Plitvičkih jezera.

Izvor: punkufer.hr
Foto: unsplash.com