Povodom otvorenja prvog modernog kabineta za praktičnu nastavu u Industrijsko-obrtničkoj školi u Sisku službeno je predstavljen GIVE Kabinet i sve prednosti koji donosi učenicima škole, ali i široj zajednici na području Sisačko-moslavačke županije. Radi se o zidnoj instalaciji s gotovim funkcionalnim proizvodima poput podžbukanih instalacija za WC školjke, termostatskih i jednoručnih modela miješalica za umivaonike, kade i sudopera te mnogih drugih elemenata. Ovaj kabinet predstavlja značajno unaprjeđenje za praktičnu nastavu koja je učenicima prijeko potrebna kako bi svoje obrazovanje završili kao vrsni stručnjaci svoje struke.

Moderni kabinet za praktičnu nastavu školi je donirao vodeći svjetski brend u sanitarnoj industriji GROHE u sklopu GIVE programa (GROHE Installer Vocational Training and Education) koji se odnosi na praktično osposobljavanje učenika prema najnovijim trendovima i standardima struke. Pokrenut je kao odgovor na manjak kvalificiranih instalatera u sanitarnoj industriji i istovremeni problem neadekvatne praktične nastave koju imaju učenici u strukovnim školama. Kao dio GIVE programa, GROHE podržava strukovne vodoinstalaterske škole u njihovoj praktičnoj nastavi osiguravajući im najmoderniju opremu.

Na službenom predstavljanju Kabineta prisustvovali su predstavnici Industrijsko-obrtničke škole Sisak, a ravnatelj Ivan Vrbik zajedno s predstavnicima tvrtke Grohe svečano je prerezao plavu vrpcu i službeno otvorio kabinet.
“Grohe zidna instalacija veliki je doprinos našoj školi, upravo iz razloga što je praktični dio nastave našim učenicima od nemjerljive važnosti zbog što bolje pripreme za tržište rada. Moram naglasiti kako je ova zidna instalacija izuzetno značajna ne samo za našu školu nego i za okolne škole te mi je neizmjerno drago što je GROHE prepoznao Industrijsko-obrtničku školu Sisak kao dobrog partnera za ovaj projekt. Također, GROHE nam je pomogao i u obnovi škole nakon razornog potresa, stoga se nadamo da će ova lijepa priča pomoći i u revitalizaciji cijele Banovine nakon potresa i zadržavanju mladih u ovom kraju”, izjavio je ravnatelj Vrbik.

Učenicima se obratio i Grohe predstavnik Ivan Keča, direktor Grohe Adria, koji im je poželio uspješan završetak edukacije i obrazovanja koje će sada biti unaprijeđeno naprednom praktičnom nastavom: “Suočeni smo s deficitom pojedinih zanimanja i odljeva radne snage, što rezultira nedostatkom kvalificiranih instalatera u sanitarnoj industriji. Ponuditi atraktivan program obuke koji mladim ljudima pomaže da izgrade temelje za prosperitetnu budućnost cilj je Grohe GIVE programa, a naš plan je provođenje GIVE programa u cijeloj regiji. Već smo otvorili Kabinet u Obrtno-tehničkoj školi u Splitu, a danas otvaramo Kabinet u Industrijsko-obrtničkoj školi u Sisku i tu nikako nije kraj.”.

„Ovo nam je 42. škola koju smo otvorili u regiji i iznimno smo sretni i ponosni na projekt i njegove ciljeve. Posebno bih se obratio učenicima, zbog kojih prvenstveno danas i stojimo ovdje, a za koje smo osigurali i posebne pakete, video priručnike i ostale materijale za što lakše učenje i uspješan start u profesionalnom životu. Želimo vam pomoći na početku vaše karijere i potaknuti vas da postanete dio GROHE loyalty programa, a tim povodom pripremili smo za vas i malo iznenađenje – iPad s videima i ostalim materijalima za edukaciju u Kabinetu. Također, pozivamo vas na event na GROHE X digitalnoj platformi koji će se održati 7. prosinca“ – izjavio je Timo Kurz, Leader, Training, LIXIL EMENA, GROHE.

Predstavnik tvrtke GROHE Goran Vdović, Marketing Actiovation Manager North Adria, održao je prisutnim učenicima i kraće predavanje te prezentaciju samog Kabineta. “Ova zidna instalacija sastoji se od podžbuknih instalacija za WC školjku i pisoare sa tipkalima ili ispiračima, sanitarne keramike, umivaonika, WC školjki, pisoara i tuš WC školjke Sensia Arena. Nastavlja se na termostatske i jednoručne modele miješalica za umivaonike, kade i sudopere, kao i termostatske i jednoručne tuš sisteme, te su svi u potpunoj funkciji a ono što je zanimljivo je da su sa stražnje strane zida prikazane gole cijevi što je dodatna pogodnost za učenike i njihovu praktičnu nastavu“.

Učenici su odmah imali priliku isprobati funkcionalnost Kabineta i sami se okušati u njegovom korištenju, što ih je posebno oduševilo.

Grohe sa svojim GIVE programom osigurava strukovnim školama najmoderniju praktičnu nastavu u regiji zahvaljujući kojoj će učenici svoje teorijsko znanje imati priliku upotpuniti s primjerenim praktičnim radom. Do sada je suradnja ostvarena s više od 42 institucije diljem EMENA regije, osiguravajući mladima edukaciju i trening u području vodovodnih instalacija.

Ono što ovom projektu daje dodatnu vrijednost upravo je kontinuitet. Naime u planu je, u suradnji s Grohe, periodično obnavljati i unaprjeđivati kabinet za praktičnu nastavu. Sa svakom novom nadogradnjom radit će se i edukacija od strane Grohe trenera. Učenicima bit će omogućena kontinuirana najsuvremenija praktična nastava i učenje od strane najvećih stručnjaka u području sanitarne industrije.

GROHE GIVE

Kako bi se unaprijedili prostori za obuku, GROHE uspostavlja potpuno funkcionalno okruženje za vježbanje u kojem će učenici imati priliku u praksi primijeniti stečeno znanje. GIVE podržava srednje strukovne škole u stvaranju jedinstvenog pristupa s modernom opremom, materijalom za obuku i pismenim ispitom koji će postaviti nove standarde u industriji. Učenici će završiti specifičnu obuku za proizvode koju je osmislio GROHE, a za koju će dobiti međunarodno priznati certifikat. Čak i nakon što učenici završe svoje GROHE osposobljavanje, imat će daljnju asistenciju – sa zapošljavanjem ili čak mogućnosti radnog iskustva kod jednog od GROHE partnera.