Tihomir Ilijević – 10. Otvoreno prvenstvo grada Siska u natjecanju zračnom puškom


10. Otvoreno prvenstvo, mogao bi reći, šlag na torti ove sezone! Nije bilo uobičajeno posjećeno, ali kvalitetnih mečeva nije nedostajalo. U teškim uvjetima visoke temperature i već odavno završenim natjecanjima zračnom puškom, odazvali su se prijatelji iz Vukovara, M. Bistrice, Krušljevog sela i po prvi puta natjecatelji iz Mihovljana pored Čakovca. Uz klub domaćina, već tradicionalno, nastupila je i ekipa kluba gluhih “Sluh”.

Ni ove godine nismo bili dobri domaćini! Ekipa ŠSK “HVIDR-a SISAK” u sastavu Dragan KrnjajićNikolina Knežić i Mirta Ilijević, je sa 570 krugova pobijedila na jubilarnom prvenstvu grada ispred ekipe Marije bistrice koja je pogodila 553 kruga. Treće mjesto je zauzela ekipa SK “SLOBODA” iz Mihovljana sa 530 krugova.

Pojedinačno, najbolji kadet je Leon Mlinarić iz domaćeg kluba sa 164 kruga.

Najbolja kadetkinja je Veronika Kolarec iz SK “GRIČ-7” Vukovar sa 176 krugova.

Junior, Antonio Lovrenović je sa 163 kruga osvojio zlato u svojoj kategoriji.

Kategorija juniorki je pokazala da se Sisački klub ne mora bojati za rezultate u sljedećoj sezoni. Nikolina Knežić je očekivano prva sa 190 krugova. Samo krug manje pogodila je Mirta Ilijević i osvojila srebrnu medalju, dok je Tea Ilijević treća sa 187 krugova.

U kategoriji seniorki prvo mjesto je osvojila Mateja Oremuš Galoić iz SK “STRIJELAC” Krušljevo selo, srebro je osvojila Dana Danilovac iz Vukovara sa 160 krugova, dok je Ivana Medved pogodila skromnih 154 kruga i osvojila broncu.

Kategorija seniora je donijela i najjači rezultat turnira. Dragan Krnjajić je sa 191 krugom osvojio prvo mjesto i ostvario da posebna nagrada 10. OPG Siska, po prvi puta ostane upravo u Sisku. Drugo mjesto je osvojio Tihomir Ilijević sa 189 krugova, a treće Darko Galoic sa istim brojem krugova, ali lošijom posljednjom serijom.

Najbolji veteran je Siniša Lovrenović sa 188 krugova, drugi je Željko Orlić sa 172 kruga ( obojica iz sisačkog kluba). Broncu je uzeo Robert Car iz SK “SLOBODA” Mihovljan sa 170 krugova.

Za većinu je ovo bilo posljednje natjecanje u sezoni. Lovrenović i T. Ilijević se još pripremaju za PH osoba s invaliditetom sljedeći vikend i onda ćemo svi na ljetni odmor do početka iduće sezone!!

Rekao je trener Tihomir Ilijević