Danas je obilježen Dan Sisačko-moslavačke županije, kao i 26 godina njezina postojanja.
Tim povodom održana je Svečana sjednica Županijske skupštine kojoj su se odazvali i visoki uzvanici: predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Vlade Andrej Plenković, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković,  izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora – saborska zastupnica Željka Josić, brojni ugledni gosti iz županije i šire.

Sve su njih u Sisku – središtu Sisačko – moslavačke županije ugostili domaćini, župan Ivo Žinić, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić te zamjenici župana Ivan Celjak i Roman Rosavec.
Nakon pozdrava domaćina koji su u svome obraćanju izrazili zadovoljstvo i ponos obilježavanjem Dana županije i uzvanici su uputili čestitke i izrazili potporu svim aktivnostima koje se provode u našoj županiji s ciljem poboljšanja kvalitete života njezinih stanovnika.

Na sjednici su uručene nagrade i priznanja Sisačko-moslavačke županije zaslužnim pojedincima i skupinama.

Nagradu za doprinos ugledu i promociji Sisačko-moslavačke županije dobili su Damir Kukuruzović, Udruga invalida rada grada Siska,  glazbenik Miroslav Dimić, doktorica Snježana Prodanović i slikar Želimir Šiško.

Nagradu Sisačko – moslavačke županije za iznimna postignuća u jednogodišnjem razdoblju primili su Muška klapa Kolapjani iz Siska, Ženska pjevačka sekcija KUD – a „Posavina“ iz Budaševa „Kraluž“ te Tamburaški sastav KUD-a „Seljačka sloga“ Greda Sunjska.

Dodijeljena je i nagrada za životno djelo, a primio ju je prim.dr. Ivan Šipuš.

Svi prisutni u sali Doma INE Rafinerije nafte u Sisku imali su priliku uživati u glazbenim izvedbama KUD „Moslavec“ iz Volodera, Ženske pjevačke skupine „Kraluž“ iz Budaševa, kao i Muške klape Kolapjani.

Foto: SMŽ, Siscia.hr