U subotu, 20.11.2021., održan je 28. Rijeka Kup u organizaciji riječkog karate kluba Ri Croatia, inače prvog kluba našeg trenera Maria Budimira. Tigirići su u skoro punom sastavu B i C ekipe (neki su nam nedostajali zbog samoizolacije) pod vodstvom trenerice Ive Dužić i trenera Igora Lovrekovića branili boje svog kluba u konkurenciji od 250 natjecatelja.

Među prvima danas su nastupali Tena Makar i Matej Jularić, kao najmlađu članovi B ekipe natjecali su se u kategorijama; Tena djevojčice 2014. godište te Matej dječaci 2014. godište. Tena nije imala ravne protivnice te je u samom finalnom meču zablistala sa zlatnom medaljom. Matej je sigurnom pobjedom u polufinalnom meču osigurao borbu za zato, koje mu je za dlaku izmaklo te je osvojio fantastično srebro. Tena se natjecala i u starijoj kategoriji djevojčice 2013. godište sa kolegicom iz kluba Sarom Kanjir gdje su obje pomele konkurenciju.
Kanjir i Makar ovog su se puta našle u finalu, Makar je ovoga puta uzela zlato, a Kanjir srebro. Marko Berend natjecao se u kategoriji dječaka 2013. godište gdje je zablistao srebrnim sjajem.

Niko Čopić natjecao se u kategoriji dječaka 2021. godište u kojem nije imao ravna protivnika te je sigurnim pobjedama osvojio zlatno odličje.
Na tron je, opet po treći put za redom, stao Fran Crnolatac koji je zlatno odličje također osigurao sjajnim izvedbama.

Nia Čulina natjecala se u kategoriji djevojčica 2011. godište. Čulina se probila do samog finala te osvojila fantastično srebro.
Karla Golomboš i Lana Flekač natjecale su se u kategoriji djevojčice 2010. godište. Karla ovog puta nije uspjela ostvariti borbu za zlato, ali nije dopustila da joj odličje izmakne te je osvojila broncu. Flekač se probila u samo finale, ipak u finalu gubi od domaće protivnice te osvaja veliko drugo mjesto.

Frano Sučević i Mihael Štajcer natjecali su se u kategoriji dječaka 7/8 godina kumite (borbe), Frano je u kategoriji -35 kilograma osvojio izvrsno drugo mjesto, dok je istim srebrnim sjajem zablistao i Štajcer u kategoriji +35 kilograma. Sučević se kasnije borio i u starijoj kategoriji dječaka 9/10 godina do 35 kilograma gdje je među težinski jednakima, ali prema iskustvu iskusnijima uspio dokazati da mu je mjesto na postolju osvojivši brončanu medalju.

Lucija Ferčić natjecala se u kategoriji djevojčice 7/8 godina do 33 kilograma i djevojčice 9/10 godina do 34 kilograma gdje je svaku borbu rješavala na 0:30 sekundi vodstvom od 8:0.
Što reći? Dvije kategorije Lucija je riješila s lakoćom te uzela dva odličja zlatnog sjaja. Sara Stojaković natjecala se u kategoriji djevojčice 9/10 godina do 28 kilograma gdje se sigurnim pobjedama popela na sam vrh trona i zablistala zlatnim sjajem. Zlatnim sjajem blista i medalja Roze Jelčić u kategoriji djevojčice 9/10 godina do 37 kilograma. U starijoj kategoriji među iskusnijim djevojkama Roza ništa nije prepustila slučaju te je izborila svoje mjesto među najboljima osvojivši srebro.

Lucija, Sara i Roza osim što su aktualne prvakinje Hrvatske imaju još jednu zajedničku stvar, a to je izvrsna nožna tehnika kojom su s lakoćom sredile današnju konkurenciju i pokazale određenu visinu kvalitete svog rada. Na tome je prvenstveno zaslužan njihov trener, Mario Budimir, a meni kao trenerici bila je iznimna čast sjediti danas iza ovih djevojaka za vrijeme njihovih mečeva.

Nezapamćeni ovoga puta nisu ostali niti David Dužić i Andrei Dolić. Dužić se natjecao u kategoriji dječaci 9/10 godina do 29 kilograma gdje osvaja broncu. Dolić je zablistao također brončanim sjajem u kategoriji dječaka do 32 kilograma. Dolić i Dužić zajedno su se okušali u starijoj kategoriji dječaka 10/11 godina gdje su obojica osvojili velike bronce.

Majda Lovranić natjecala se u kategoriji djevojčica 9/10 godina do 34 kilograma. Lovranić iako mirna i plaha, svakako zna svladati protivnicu. Lovranić je osvojila fantastičnu broncu.

Za kraj ostavljam Saru Auroru Sučević, koja je u svojoj kategoriji djevojčice 11/12 godina do 52 kilograma osvojila broncu, ali i primila „batine“.
Sučević je oduševila svoje trenere nakon tih „batina“ jer je u starijoj kategoriji osim što je uzela broncu pokazala nešto puno više- odgovorila je na „batine“, stisnula zube, osigurala 2 boda te potvrdila svoje mjesto među najboljima na postolju.

Još jedan fantastičan vikend je iza nas. Još jednom su nam tigrići pokazali kako dobro i savjesno reagiraju kad je najteže, onda kada treba stisnuti zube – oni stisnu i nadmaše sami sebe. Tigrićima još preostaje turnir u Varaždinu početkom prosinca, dok kraj prosinca sprema izazov u Veneciji na Youth League za trenera Igora i A ekipu.

Izvor i foto: Karate klub “Tigar”