Poštovani građani Sisačko – moslavačke županije,

svake godine 28. srpnja obilježava se Svjetski dan hepatitisa s ciljem podizanja svijesti o ovom ozbiljnom javnozdravstvenom problemu i poticanju na prevenciju, ranu dijagnostiku i liječenje hepatitisa. Tim povodom prvi put u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić imam zadovoljstvo najaviti Javnozdravstvenu akciju povodom ovog važnog datuma.

Datum akcije: 31.07. – 04.08.2023
Vrijeme: od 10 do 12 sati
Mjesto: Odjel za transfuzijsku medicinu, 1. kat, Središnji paviljon

U sklopu ove akcije organiziramo besplatno vađenje krvi građanima Sisačko – moslavačke županije, uz prethodnu predbilježbu, kako bismo pružili priliku za rano otkrivanje hepatitisa i informirali vas o važnosti redovitih zdravstvenih pregleda.
Hepatitis je upalna bolest jetre koju mogu uzrokovati različiti virusi, a njihove varijante označene su kao hepatitis A, hepatitis B, hepatitis C, hepatitis D i hepatitis E. Rano otkrivanje ovih virusa ključno je za uspješno liječenje i sprječavanje potencijalnih komplikacija.
Osim besplatnog vađenja krvi, naš tim zdravstvenih stručnjaka biti će na raspolaganju kako biste dobili potrebne informacije o hepatitisu, načinima prijenosa, simptomima i mjerama prevencije. Edukacija je važan korak prema osvješćivanju o ovoj bolesti te vam stojimo na raspolaganju za sva pitanja.

Pozivamo sve građane Sisačko – moslavačke županije da se odazovu ovoj akciji te da zajedno podignemo svijest o hepatitisu i njegovom utjecaju na naše zdravlje.
Vaše zdravlje je važno, stoga ne propustite priliku sudjelovati u ovoj važnoj akciji povodom Svjetskog dana hepatitisa.