Blagdan Preobraženja Gospodnjeg svečano će u nedjelju, 6. kolovoza proslaviti istoimena petrinjska župa. Središnje misno slavlje u 11 sati predvodit će porečki i pulski biskup u miru Ivan Milovan, a večernje slavlje s početkom u 19 sati župnik iz Sela preč. Dragutin Papić.

Petrinjska župa sv. Lovre svečano će u četvrtak, 10. kolovoza proslaviti blagdan svoga nebeskoga zaštitnika i zaštitnika grada Petrinje. Svečano misno slavlje s početkom u 11 sati u crkvi sv. Lovre predvodit će rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu preč. Matija Pavlaković.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u utorak, 15. kolovoza u 11 sati, svečano misno slavlje u marijanskom svetištu Majke naših stradanja u Gori kraj Petrinje.

Četrnaesto zavjetno hodočašće Sisačke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke održat će se u subotu, 19. kolovoza. Hodočašće kao i svečano misno slavlje u 11 sati, za okupljene hodočasnike, predvodit će sisački biskup Vlado Košić. U petak, 18. kolovoza biskup Košić sudjelovat će s mladima Sisačke biskupije na prigodnom programu prilikom hodočašća mladih biskupije u ovo Svetište. Program za mlade započinje u 18 sati misnim slavljem u bistričkoj bazilic