Djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije u petak, 6. svibnja bili su gosti u privremenom domu gospođe Mire Vidušić. Riječ je o nekadašnjoj stanovnici samog centra Petrinje čiji je dom potpuno razrušen tijekom razornog potresa.
Gospođa živi sama, a zahvaljujući velikom srcu mladog bračnog para, koji je želio ostati anoniman, dobila je dio zemljišnog prostora kamo se mogao postaviti stambeni modul Hrvatskoga Caritasa.

Primarni razlog okupljanja bio je zapravo blagoslov modula. Stambeni modul blagoslovio je petrinjski vojni kapelan vlč. Branko Čagelj koji je gospođi i zaželio obilje Božje prisutnosti i pomoći te što raniju izgradnju novog doma. Na druženju i blagoslovu nazočili su i susjedi te prijatelji gospođe Mire koji su joj puno pomogli uslijed nesreće koja ju zahvatila, ali su i dalje čvrsto uz nju. Svi oni u prvi plan ističu veliko i dobro srce gospođe Mire s kojom su kroz život dijelili dobro i zlo.

Gospođa Mira kroz suze je istaknula svoju veliku zahvalnost djelatnicima Caritasa, a ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić i predsjednica Povjerenstva za pomoć stradalima s. Smilja Čirko nisu mogle sakriti svoje oduševljenje uskom povezanošću susjeda ulice koji izvana djeluju kao velika obitelj koji si međusobno stoje na raspolaganju u svakom trenutku. Upravo su ti susjedi gospođi napravili nadstrešnicu ispred modula, a u planu je i popločavanje okolnog prostora.
Ovakve priče svakako daju vjetar u leđa svim djelatnicima i volonterima Caritasa te snagu za nove aktivnosti i projekte.

Izvor: S. V.