U subotu, 10. ožujka, u Bazilici sv. Kvirina u Sisku održan je susret krizmanika s područja Sisačke biskupije.
Susretu je nazočilo preko tisuću mladih u pratnji njihovih roditelja, vjeroučitelja i svećenika.
Susret je otvorio povjerenik za pastoral mladih vlč. Ivan Grbešić izrazivši radost zbog ovakve vrste zajedništva i okupljanja.
Nakon toga okupljeni su imali priliku vidjeti kratki scenski prikaz nekoliko slika iz života bl. Alojzija Stepinca koji su za njih izveli članovi dramske skupine „ Glumci – župljani „ iz Župe bl. Alojzija Stepinca iz Budaševa.
Druženje je nastavljeno uz svjedočenje gosta skupa, pjevača Rafaela Dropulića Rafe. On je budućim krizmanicima posvjedočio, kroz osobni primjer, važnost i snagu molitve u životu pojedinca te prisustvo Krista u vlastitom životu.
Sveto misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s povjerenikom vlč. Ivanom Grbešićem i generalnim vikarom, mons. Markom Cvitkušićem te ostalim prisutnim svećenicima.
U svom obraćanju mladima, biskup Košić osobito je naglasio važnost sakramenta Svete potvrde, kojim mladi potvrđuju svoju vjeru u Boga i kršćansku zrelost, ali i kroz koji od Boga dobivaju potvrdu da su Njegovi, primajući Duha Svetoga.

M. M.