Župljani Župe bl. Alojzija Stepinca iz Budaševa nastavljaju s obilježavanjem Stepinčevog dana u svojoj Župi.

Svakog desetog u mjesecu cjelodnevnim klanjanjem, čitanjem Stepinčevog Križnog puta i sv. Misom mole na nakanu proglašenja svetim bl. Alojzija Stepinca.
Tako je ovog mjeseca nakon navedenih događanja održana i tribina o ulozi obitelji u kršćanskom odgoju djece. Gošća tribine bila je gđa. Ljilja Vokić, bivša ministrica prosvjete u Vladi Republike Hrvatske i umirovljena ravnateljica Zagrebačke VII gimnazije.

Bilo je izuzetno zanimljivo i poučno slušati izlaganje prof. Vokić koja je naglasak komunikacije djece i roditelja u obitelji stavila na kvalitetno zajedničko provođenje vremena, razgovor, obiteljsku molitvu i međusobno poštovanje. Kao veliki problem suvremenih roditelja istaknula je nesigurnost u vlastito prosuđivanje i preveliko oslanjanje na savjete s društvenih mreža. Roditelj je taj koji treba slušati srce. Problem današnje djece je u tome što su roditelji prezauzeti borbom za egzistenciju pa su djeca često prepuštena virtualnim svjetovima. Sve im je dostupno. Spomenula je i pojam „ nevidljive djece „ – kao djece kojoj roditelji pružaju sve – u financijskom smislu, „ kupujući „ na taj način malo vlastitog mira nakon stresnog vremena provedenog na radnom mjestu.
Ispred župe, svih prosvjetnih djelatnika koji su nazočili sv. Misi i tribini prof. Ljilju Vokić pozdravila je učiteljica Ljiljana Slunjski.

M. M.