Večeras je u Budaševu održan glazbeno – scenski program pod nazivom „Stepinčeva večer“. Doprinos je to župne zajednice proslavi blagdana Stepinčeva, zaštitnika župe. Program je održan u organizaciji Udruge za brigu o djeci i mladima „Radost“.
Tijekom Stepinčeve večeri su nastupili Župni mješoviti zborovi iz Budaševa ( voditeljica Željka Birač ) i Topolovca ( voditeljica Margareta Milatović ) koji su nadahnutim izvedbama pjesama slavili zaštitnika župe.

  
Recitalom pod nazivom “Tko je Stepinac?”, programu su se priključili najmlađi župljani iz Topolovca ( voditeljica Nikolina Milatović ).


Dramska skupina Glumaca župljana za ovu je večer premijerno izvela scenski prikaz „Priča o tri stabla“ kojim je oduševila domaću publiku. ( voditeljica Ljiljana Slunjski )
Dirljiva je to priča sa snažnom porukom o tome kako Božji putovi nisu naši putovi, ali su uvijek najbolji za nas.


Stepinčeva večer završila je u znaku slavljenja Blaženika pjesmom. Trećaši iz Budaševa, uz podršku roditelja i razredne učiteljice izveli su autorsku pjesmu o bl. Stepincu koja je nastala kao rezultat suradnje roditelja i učiteljice , a podrška je mališanima u pripremi za njihovu Prvu pričest.


Domaća publika sasvim je ispunila društveni dom te je  dugotrajnim pljeskom pozdravila sve večerašnje izvedbe.
Tako je Budaševo još jednom, udruženim „župnim snagama“ iskazalo veliku ljubav i privrženost svom nebeskom zaštitniku bl. Alojziju Stepincu.

Foto: Anita Horvat, Siniša Medarić