Na Županijskom pleteru nastupili Muška klapa Kolapjani, ŽVS Kraluž Budaševo, HPD Slavulj Petrinja, tamburaši KUD-a Seljačka sloga Greda Sunjska, tamburaši Etno Siscije, KUD Moslavec Voloder, FA Ivan Goran Kovačić te GPO Krešimir Kutina, a prikazan je i dio predstave Dramskog studija Petrinjski akordi.

U Domu INA Rafinerije nafte u Sisku 9. veljače je održan Županijski pleter, manifestacija koju je Zajednica kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije organizirala prvi put.

Predsjednik Zajednice, koja okuplja 66 članica, Ivan Mužek pojasnio je kako im je namjera da manifestacija postane tradicionalna. Na cjelovečernjem programu nastupile su članice Zajednice koje su tijekom 2018. godine postigle iznimne rezultate plasirajući se na državne smotre u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Na taj su način, istaknuo je Mužek, promovirale kulturu Sisačko – moslavačke županije.

Cilj Županijskog pletera je da bude manifestacija koja će prikazivati najbolje od najboljih. Ovaj put su to oni najbolji u 2018. koji su ostvarili iznimne rezultate u području kulturno-umjetničkog amaterizma, a koji su članice Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije.

Uz glazbeni program, Županijski je pleter pratila i mala prigodna izložba. U predvorju Rafinerijskog doma svoje su radove izložili likovni umjetnici koji su sudjelovali na 34. susretu likovnih stvaralaca u Slavonskom Brodu 2018. godine, a na tom je susretu najboljim radom proglašen “Dječak s plavom kapom” Željka Lipovca, člana petrinjske udruge likovnih umjetnika PETRIART, te su još sudjelovali Društvo likovnih umjetnika Dlan iz Novske i Popovačka udruga likovnih stvaralaca PULS – Moslavački štrk.

Uz publiku, u nastupima na Županijskom pleteru uživali su i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić te zamjenik Sisačko – moslavačkog župana Ivan Celjak.