PROMOCIJA ZBIRKE POEZIJE “SISAČKI (RU)LET” ŽELJKA MALJEVCA


Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture nedavno je izdala još jednu knjigu, i to iz pera autora Željka Maljevca, sisačkog novinara, pod nazivom “Sisački (ru)let”. Promocija knjige održat će se u četvrtak, 24. ožujka, u dvorani Svetog Ivana Pavla II. u Sisačkoj biskupiji u Velikom Kaptolu s početkom u 19.30 sati.

Knjigu će promovirati :
-Siniša Matasović, voditelj Nakladničke djelatnosti Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture, predsjednik Društva hrvatskih književnika Ogranka Sisačko-moslavačke županije,
-Siniša Vidović Cezar, novinar, interpretator,
-Željko Maljevac, autor.

Željko Maljevac je sisački novinar koji trenutno po treći put obnaša dužnost glavnog i odgovornog urednika Novog Sisačkog tjednika, jedinih lokalnih novina, a ovo mu je četvrta knjiga, druga samostalna. 2009. mu je izašla knjiga Zapisi s Banovine Željko Maljevac – Marijan Gašljević u izdanju Hrvatskog memorijalno- dokumentacijskog centra , 2019. godine izašli su mu beletristički roman Rođen u incestu na 230-ak stranica te Slikovnica Dvije pahuljice : Lori i Dori s Gordanom Sedmak Jednačak. Krajem prošle godine izašla mu je i zbirka poezije Sisački (ru)let, sve u izdanju Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture sa sjedištem u Stupnu kod Siska.

U “Sisačkom (ru)letu autor pjeva o ženama, gradu Sisku, rodnoj Glini, životnim mukama i dilemama, COVID-u , potresu, u pjesmama se osjeti nenametljivi cinizam i kako kaže urednik Siniša Matasović, “ima više nego dovoljno kvalitetnih , a opet frajerskih, mangupskih, fakinskih pjesama…”.

Autor Vas poziva da dođete na promociju i podržite njegovo djelo.