Župa Budaševo danas je na svečani način proslavila blagdan zaštitnika župe, bl. Alojzija Stepinca za koji su se pripremali, zajedno s brojnim štovateljima Blaženika, od četvrtka. Trodnevnu pripravu su predvodili fra Ante Barišić, mons. Marko Cvitkušić i velečasni Ivan Grbešić.


Današnje središnje misno slavlje u župnoj crkvi predvodio je sisački biskup Vlado Košić. U koncelebraciji su bili generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, domaći župnik vlč. Krešimir Bulić i više svećenika, a uz brojne župljane slavlju su prisustvovali brojni vjernici hodočasnici sisačkog kraja kao i predstavnici županijske i gradske vlasti.


U svojoj propovijedi, sisački je biskup, između ostalog, istaknuo kako nas blaženi Alojzije privlači svojim vrlinama: bogoljubljem, domoljubljem i čovjekoljubljem.
„On je živio sav za Boga i u njega se pouzdavao u dobru i zlu. O tome govori i njegovo geslo, preuzeto iz 31. psalma: „In te, Domine, speravi – U te se, Gospodine, uzdam….“

Misno slavlje animirali su Župni mješoviti zbor i zbor mladih, a svoj prilog proslavi na kraju misnog slavlja iskazali su ovogodišnji prvopričesnici, zajedno sa svojom učiteljicom i roditeljima, premijerno otpjevavši autorsku pjesmu „Blaženi Alojzije“ posvećenu svome zaštitniku.

Župljani župe iz Budaševa redovito, svakog mjeseca, obilježavaju Stepinčev dan tijekom kojeg ugošćuju poznate ljude iz različitih područja djelovanja ( kulture, znanosti i obrazovanja, umjetnosti, politike ). Tako su i danas neki od njih bili gosti u Budaševu. Dragi gosti Budaševčana bili su akademski kipar Tomislav Kršnjavi i Krešimir Miletić, predsjednik Udruge za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac koju je i utemeljio 2002.