Prenosimo priopćenje SKOI “CENTRA” o uspjesima sisačkih sportaša na Prvenstvu Hrvatske u streljaštvu za osobe s invaliditetom.
Prvenstvo je održano 30.06. i 01.07.2018. u Zagrebu na streljani Vrapčanski potok.
U svojoj drugoj sezoni postojanja SKOI “CENTAR” iz Siska, nastupio je sa šest natjecatelja.
Već prošlo prvenstvo smo pokazali da ni u jednoj disciplini u kojoj se natječemo, nećemo samo sudjelovati, nego se ozbiljno boriti za medalje.
Posebno se iskazala Katarina Knežić, mlada dama koja se lani počela baviti streljaštvom zbog više dijagnoza gađa u kategoriji SH2 (problemi s gornjim ekstremitetima) koja je u gađanju serijskom puškom pogodila 371 krug te popravila državni rekord star 13 godina i naravno, osvojila zlatnu medalju. Sa standard puškom u disciplini R-4 (stojeći stav) Katarina je uzela broncu sa 606,8 krugova ispred klupskog kolege, Marijana Škledara koji je prije tek mjesec dana došao sa operacije i sa smanjenim intenzitetom treninga nije mogao pokazati sve što zna.
U kategoriji SH1 (problemi s donjim ekstremitetima) nastupio je Drago Števinović. Ni on nije s nekim velikim iskustvom, kao i Katarina i njemu je ovo bilo tek drugo prvenstvo. Iako nije rezultatski zadovoljan, u svom drugom nastupu osvojio je brončanu medalju u disciplini P1 (zračni pištolj) sa 509 krugova.
Kategoriju SH0 (opća invalidnost) Predvodio je Tihomir Ilijević koji je gađao serijskom puškom i zračnim pištoljem i po prvi puta objedinio titule u obje discipline. Za okorjelog puškaša, prvo mjesto puškom nije iznenađenje, ali zlatna medalja pištoljem i to posuđenim, je vrijedan uspjeh.
Siniša Lovrenović je osvojio srebrnu medalju sa serijskom puškom, što mu je nakon lanjske bronce napredak. Bez medalje je ostao jedino Marijan Nemček, koji je, iako s najlošijim rezultatom prvenstva pokazao napredak u odnosu na treninge pa to smatramo uspješnim nastupom.
Iako je SKOI “CENTAR” novoosnovani klub, spoj mladosti, iskustva i vrijednog treninga donosi rezultate. Naravno da nije lako, Števinović (paraplegija) na trening u Sisak putuje iz Novske, Škledar (100 % invalid domovinskog rata) putuje iz Jasenovca. Katarina uz distrofiju ima još nekoliko dijagnoza. Još pomalo ratujemo i sa opremom koja nikako nije jeftina, ali znamo da je svaki početak težak i vjerujemo da ćemo se nametnuti rezultatima i sportskim uspjesima. Katarinino rušenje državnog rekorda je dobar početak!

Rekao je trener Tihomir Ilijević.