Sisačko-moslavačka županija završila je obnovu još jedne svoje škole. Riječ je o Osnovnoj školi Katarina Zrinska Mečenčani koja je teško oštećena u potresu. Obnovljenu školu, koja se nalazi na području Općine Donji Kukuruzari, danas je na prigodnoj svečanosti, otvorio župan Ivan Celjak istaknuvši kako je izuzetno ponosan i sretan, prvenstveno zbog učenica i učenika, koji se napokon vraćaju u svoju matičnu školu.

„Završili smo obnovu škole, koja je bila vrlo složena. Škola je konstruktivno ojačana, nova je stolarija, potpuno su nove instalacije, nova je oprema, što je osobito važno za naše učenike. Učionice imaju pametne ploče i zaista smo vrlo zadovoljni. Ova škola za ovaj kraj znači doslovno sve. To znači zadržavanje ljudi u ovom kraju, zadržavanje učenika i njihovih roditelja“, rekao je župan Celjak.

U obnovu i opremanje škole uloženo je oko 1,3 milijuna €, a osim škole Sisačko-moslavačka županija uredit će i vanjsko sportsko igralište neposredno uz samu školu.

„Proširit ćemo igralište, osigurat ćemo da djeca imaju i nogometno i košarkaško i odbojkaško igralište i postaviti zaštitnu ogradu. Izgradit ćemo svlačionice, koje će biti i grijane i hlađene kako bi naši učenici imali što kvalitetnije uvjete za obrazovanje“, naglasio je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija nastoji unaprijediti obrazovanje na području cijele županije i u osnovnim i srednjim školama.

„Cilj nam je zadržati učenike nakon završetka osnovne i srednje škole na području naše županije, a osobito učenike nakon završetka osnovne škole u ruralnim područjima, to se posebno odnosi na naše predivno Pounje“, zaključio je župan.

Škola koja donosi radost i život u mjesto Mečenčani

Ravnateljica OŠ Katarina Zrinska Mečenčani Svjetlana Tufeković istaknula je kako je obnovljena škola velika stvar za mjesto Mečenčani.

„Puno nam znači obnovljena škola, jer škola koja se nalazi tu, za jednu ovakvu sredinu donosi i radost i život“, rekla je ravnateljica Tufeković.

Načelnica Općine Donji Kukuruzari Lucija Matković zahvalila je Sisačko-moslavačkoj županiji i Vladi RH što su u kratkom vremenu obnovili školu.

„Roditelji i djeca stalno pitaju kad ćemo se vratiti i to će se sad od ove školske godine i realizirati što je velika stvar za našu općinu“, zaključila je načelnica Matković.

U veselom i razigranom školskom programu nastupili su učenici ove škole koji će početkom mjeseca rujna ponovno sjesti u klupe svoje obnovljene škole.