Na današnji dan 1995. godine svoj je život za Domovinu položio heroj Domovinskog rata Predrag Matanović.

U prosincu 1990. godine dragovoljno se prijavljuje u postrojbe MUP-a RH, a osnivanjem Posebne jedinice policije PU Sisak u ožujku 1991. godine postaje njen pripadnik.
U 2. gardijsku brigadu “Gromovi” pristupa u ljeto 1991. godine kada se formira njezina 2. bojna “Banijska oluja”. U njoj je zbog pokazane profesionalnosti, hrabrosti i moralnih odlika raspoređen na dužnost zapovjednika 1. satnije, a uskoro i na dužnost zamjenika zapovjednika čitave bojne. Prva borbena iskustva stječe na Banovini, na području Gline, Dragotinaca, Kozibroda, Komareva, Blinjskog Kuta, Slane i Glinske Poljane.
Tijekom Domovinskog rata osim Banovine sudjeluje u borbenim operacijama na dubrovačkom, zadarsko-novigradskom i ličkom bojištu, te u vojno-redarstvenoj operaciji »Oluja«. Tijekom napada na neprijateljske borbene položaje na dubrovačkom bojištu u operaciji Tigar, 1992. godine, teško je ranjen, ali se nakon liječenja vraća u postrojbu i uskoro postaje zapovjednik “Banijske oluje”.

Tijekom svih akcija i na svim bojištima isticao se nevjerojatnom hrabrošću, a svaka njegova borbena akcija bila je iznimni borbeni pothvat ili junački čin. Bio je istinski i cijenjeni vođa, moralna vertikala i uzor svakom svojem ratniku.

Svoj život položio je na oltar Domovine u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“ 4. kolovoza 1995. godine na ulazu u Petrinju.