Došao je i taj dan! Svi učenici Strukovne škole Sisak kreću u novu školu.

Prije početka božićnih blagdana planovi su bili sasvim drugačiji. Škola je konačno dobila uporabnu dozvolu i plan je bio sve lijepo urediti do početka nastave nakon praznika, kako bi svi učenici krenuli na nastavu unatoč teškoj epidemiološkoj slici. Planovi su pali u vodu, dogodio se razorni potres. Stres, gubitci domova, korona. Opet borba, opet promjena planova, neizvjesnost. Tako je već više od mjesec dana.

Unatoč svim nedaćama uređuje se interijer škole. Svaki dan su neki radovi, još uvijek nisu sami u školi. Školski prostor koriste i gimnazijalci koji ne mogu do daljnjega u svoju zgradu. Solidarnost i razumijevanje su na visokoj razini. Svatko doprinosi koliko može, kako bi boravak u školi bio što ugodniji i ljepši. Do sada se nastava maturanata odvijala u školi. Uz njih su dolazili i svi učenici koji Stručnu praksu imaju u školi.

Kako se bliži Dan zaljubljenih, Valentinovo, učenici cvjećari su i ovoga puta bili vrlo vrijedni i uredili jedan kutak prigodnim čestitkama i aranžmanima. Bilo je tu puno izrezivanja, ljepljenja, aranžiranja. Ništa im nije bilo teško, radosni i veseli izradili su punu košaru čestitki koje su podijelili svim zaposlenicima Škole.

S veseljem se očekuje ponedjeljak 15.2. kada će se napokon vidjeti s prijateljima iz razreda. Neka ova sva ružna događanja ostanu samo ružne uspomene.

Izvor: Sanjica Ladešić