Seniori RK Siska odigrali su svoju posljednju prvenstvenu utakmicu u ovoj kalendarskoj godini. U sklopu 14. kola u gostima su pobijedili Slogu iz Svete Nedjelje rezultatom 29-33 (13-17) te dodatno učvrstili vodeću poziciju u 3. HRL središte.

Već u prvom poluvremenu Siščani su pokazali tko je kvalitetnija momčad, držali su sigurno vodstvo te su na odmor otišli s +4 (13-17). U nastavku susreta se u više navrata propušta prilika za odlazak na +6 pa sretni i spretni domaćin 10-ak minuta prije kraja dolazi u egal. Siščani se bude nakon pozvane minute odmora te mirno privode susret kraju.

Uz solidne vratare Novinca i Fritz Sabljaka, najviše se istaknuo najmlađi na terenu, petnaestogodišnji Rok Malin s 11 pogodaka.

U momčadi trenera Domagoja Orlića igrali su: Novinc, Malin 11, Komljenović 4, Dragojević 3, Domitrović, Hrgarek, Šuštić, Prišek 5, Paljuši 3, Devčić, Ražić 2, Žarković 1, Fritz Sabljak, Perković 4, Gnjatić.

Nakon prošlosezonskog osvajanja 3. mjesta kadeta u Hrvatskoj uslijedio je logičan nastavak. Bila je ovo sjajna polusezona za sisački rukomet budući da su seniori i kadeti svoja natjecanja završili bez poraza.

Posebno treba naglasiti da, uz nekolicinu starijih (Žarković (29), Prišek (23), Novinc (23) i Fritz Sabljak (24), momčad seniora je uglavnom sastavljena od kadeta te igrača rođenih 1998. godine i mlađi, a što svrstava Siščane među najmlađe momčadi lige. Seniori su u 14 odigranih kola ubilježili 12 pobjeda te 2 neriješena rezultata.

Kadeti RK Sisak u jedinstvenoj 1. hrvatskoj rukometnoj kadetskoj ligi nakon 9 odigranih utakmica imaju jednako toliko pobjeda. I ova polusezona je potvrda onog što smo ranije znali, a to je da je generacija rođena 2002. i mlađi ponajbolja hrvatska momčad u svom uzrastu.

I šećer na kraju! Veliko priznanje RK Sisku za kvalitetan rad s mlađim dobnim kategorijama stiglo je prošlog tjedna u vidu poziva Roku Malinu i Mateju Komljenoviću u mlađekadetsku reprezentaciju Hrvatske. To je potvrda da je sisački rukomet, s vlastitom strukom i igračima, na pravom putu te, iako je kalendarska zima, s razlogom možemo zaključiti: „Nema zime za sisački rukomet!“

 

POZIV_Okupljanje muske mladje kadetske reprezentacija 3.-9.1.2019.

 

 

IZNAD SVIH – SISAK!!!