RADOVI NA PROMETNOJ INFRASTRUKTURI U SMŽ U PUNOM JEKU


Izgradnja pristupne ceste i Odranskog mosta bolje će prometno povezati ovaj dio Sisačko-moslavačke županije s ostatkom RH.

Radovi na novom ulasku u grad Sisak, na izgradnji mosta Odra i sisačke spojne ceste prema autocesti, napreduju dobrom dinamikom. Uvjerili su se u to danas i predstavnici Sisačko-moslavačke županije i investitora tijekom službenog obilaska gradilišta novog Odranskog mosta.

Vrijednost investicije u prve dvije faze je 65 milijuna kuna, a investitor su Hrvatske ceste d.o.o.

Izgradnja mosta i spojne ceste na autocestu započela je u listopadu 2021. godine, a predviđen završetak radova je 20 mjeseci. Do kraja 2022. godine tako će završiti radovi na donjem ustroju mosta, unutarnjoj i vanjskoj odvodnji prometnice, izradi nasipa ceste i pristupa mostu te na zemljanim radovima na kružnom toku „Staro Pračno“. Planiran je i završetak dijela rekonstrukcije pristupne ceste benzinskoj postaji INA na Zagrebačkoj ulici te obrambenog nasipa rijeke Odre u zoni izgradnje mosta „Odra“.

„Drago mi je što se izvedba radova na gradilištu odvija prema predviđenom planu i ovakvi su nam projekti važni za svakodnevni život svih stanovnika ovog područja. Realizacijom ovog projekta Sisak će dobiti napokon ulaz u grad kakvog svi zaslužujemo, a osim ovog ulaza vrše se radovi i na ulazu u Sisak s petrinjske strane, tamo se izvode radovi na kružnom toku u vrijednosti oko 3,7 milijuna kuna. U tijeku je i obnova mosta Stupno u iznosu od 7,4 milijuna kuna.

Vidjeli smo da je prije Božića završena sanacija na mostu Galdovo u vrijednosti 2,6 milijuna kuna i da se promet neometano odvija. Ono što dugo nestrpljivo čekamo je završetak radova na mostu Gromova. Ovih dana bit će uveden izvođač za učvršćivanje tla i betonske konstrukcije. Kada se sve to zbroji, oko 160, do 170 milijuna kuna Vlada Republike Hrvatske ulaže u prometnu i cestovnu infrastrukturu na području Siska“, istaknuo je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Uz župana Celjaka gradilište su posjetili i predstavnik Hrvatskih cesta i voditelj tehničke ispostave Sisak, Ivan Kuliš, predstavnik investitora za most u Galdovu, most „Gromova“ i kružni tok na ulazu u Mošćenicu, Krešimir Perić, predstavnik investitora za most na rijeci Odri, Joško Volf te zamjenik sisačko-moslavačkog župana, Mihael Jurić.

U okviru ovog projekta predviđena je izgradnja prometnice sa 4 prometna traka dužine oko 500 metara te kružnog toka „Staro Pračno”, mosta preko rijeke Odre sa 4 prometna traka dužine oko 90 metara, uklapanje spojne ceste na Zagrebačku ulicu te nadvožnjak preko pruge.

Župan se osvrnuo i na važnost završetka autoceste: „Dovršetak autoceste do Siska projekt je o kojem nećemo prestati govoriti, bilo je tu puno administrativne procedure oko žalbi na izbor izvođača koje su nažalost nešto usporile proceduru. No neću prestati ponavljati koliko je to ključan projekt ne samo za Sisak nego i Petrinju i Glinu, a spoj kod Bresta na autocestu ključan je za lakšu i bržu dostupnost prema Zagrebu. Dovršetak autoceste ključan je stoga za razvoj gospodarstva“,
zaključio je župan Celjak.