Nepodnošljiva najezda komaraca na Zelenom brijegu šokirala stanovnike


Zeleni Brijeg, 19. kolovoza 2023.

Miran život na Zelenom brijegu, idiličnom predgrađu poznatom po svojoj prirodi i spokojnosti, pretvorio se u pravu noćnu moru za njegove stanovnike. Najezda komaraca, koja je preplavila ovo područje, natjerala je građane na traženje hitnih rješenja.

Naša redakcija primila je niz prijava i pritužbi od zabrinutih stanovnika Zelenog brijega koji su izvijestili o ekstremnoj i gotovo nepodnošljivoj situaciji uzrokovanoj pojavom komaraca. Prema njihovim izvješćima, ovakva najezda komaraca ne pamti se godinama unatrag.
“Nitko nije mogao niti sanjati ovoliku pošast. Komaraca je na Zelenom brijegu, u Odri, Žabnu i vjerojatno drugim dijelovima grada, ali posebno na Zelenom brijegu toliko da je postalo gotovo nemoguće izlaziti iz kuće u dnevnim, a osobito večernjim satima”, istaknuto je u jednoj od pritužbi.
Stanovnici su suočeni s doslovno stotinama komaraca koji ih napadaju u rojevima čim izađu na otvoreno. Brojni tragovi uboda vidljivi su na tijelima građana, posebno djece, koja se više ne mogu nesmetano igrati na svojim dvorištima.
Ogorčeni građani postavljaju pitanje što je poduzeto kako bi se spriječila ovakva najezda komaraca te zašto su izostale preventivne mjere. Situacija je postala toliko  problematična da su mnogi stanovnici prisiljeni potpuno mijenjati svoje svakodnevne rutine kako bi se izbjegli neprestani napadi insekata.
Stanovnici Zelenog brijega nadaju se brzom rješenju ovog problema kako bi se vratili u mirnu svakodnevicu bez straha i osjećaja nelagode pri svakom izlasku na otvoreno.