Luka – prvo dijete rođeno u SMŽ u 2019. godini

Župan Ivo Žinić i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak posjetili su u utorak, 1. siječnja 2019. godine, na Odjelu za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak malog Petrinjca Luku, prvo dijete rođeno u 2019. godini na području Sisačko-moslavačke županije i njegovu majku Manuelu, kako bi im čestitali, te, uz najbolje želje darovali i prigodne poklone.

Župan i njegovi zamjenici u ovoj su se prigodi sjetili i osoblja ovog odjela pa su im uz čestitke za novu godinu predali i mali znak pažnje.
Župan je majci i njenom sinu, drugom djetetu u obitelji, uručio i poklon Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. (smz.hr)

Čestitari i iz Grada Siska malenoj Patriciji

Prva sisačka beba u 2019. godini rodila se u sisačkom rodilištu 2. siječnja u 16.51 sati. Mamu Nikolinu Bašić i njezino prvorođeno dijete, djevojčicu Patriciju, posjetio je danas zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić, zaželio im puno sretnih zajedničkih trenutaka i prigodno ih darivao.

Porod je protekao uredno, mama i dijete su dobro, što su potvrdili i dr. Ivan Lerotić, glavna sestra Ines Marić i babica Đurđa Velić, a mama Nikolina Bašić pohvalila je stručnost i ljubaznost svih koji su bili na njezinom porodu. (sisak.hr)

Sisačke obitelji ove će godine za novorođeno dijete dobiti naknadu od 3.000,00 kuna.