Veselo i raspjevano bilo je danas u Budaševu, još od ranog prijepodneva. Po prvi puta, organiziran je doček Nove godine za djecu.
Inicijativa je krenula od nekolicine entuzijasta iz NK „BSK“ Budaševo, predvođena Franjom Cinkom, a onda su u realizaciju ove prekrasne inicijative uključeni članovi gotovo svih budaševskih udruga, Mjesnog odbora Budaševo i ljudi dobre volje koji su bili voljni pomoći i podržati događaj proslave.
„U Budaševu se već godinama organiziraju proslave Nove godine, ali za odrasle. Ove godine smo htjeli napraviti nešto za našu dječicu, ima nas iz gotovo svih udruga, djece iz naše škole i našeg mjesnog odbora koji smo se , svatko na svoj način i sukladno svojim djelatnostima, uključili u pripremu ove dječje proslave.
U programu proslave sudjeluju uglavnom budaševski izvođači. Naše su gošće također članice Plesne skupine Star dance Sisak, zatim budaševski tamburaši koji se brinu za dobro raspoloženje, što najmlađih, što mama, tata, baka i djedova koji su se u velikom broju okupili danas ovdje. Nastupit će i plesni par Športskog plesnog kluba TOP STEP. U programu su puštanje balona, nagradne igre i, naravno, vatromet.

Za najmlađe je osigurana hrana, kao i topli napitci. Sponzora ovog događaja je doista puno, ali izdvojio bih g. Davora Kalmana i njegov veliki angažman oko pronalaženja sponzora za sve ovo što se danas ovdje događa. Osim njega zahvaljujem i svima koji su trenutno ovdje vani i pomažu da djeca imaju dovoljno hrane, pića i svega što im je potrebno.
Ovo je tek prva godina i prvi pokušaj proslave za koji vjerujemo da je uspio, dogodine ćemo ponoviti i raditi svi zajedno na tome da ovakav doček postane tradicija našega mjesta“ – rekao je Franjo Cink, jedan od inicijatora i najviše angažiranih Budaševčana na današnjem veselom događaju.

Važno je istaknuti kako je blagdanski program za najmlađe Budaševčane i sve njihove prijatelje započeo još uoči Božića kad su naša budaševska djeca, zajedno s članovima Udruge za brigu o djeci i mladima „Radost“ , predstavnikom organizatora Franjo Cinkom i predsjednicom Mjesnog odbora Ljiljanom Slunjski okitila veliko božićno drvce na prostoru pred mjesnim klubom i to uglavnom nakitom koji je dječji uradak.
Djeca su također sudjelovala u uprizorenju živih jaslica na Polnoćki u župnoj crkvi, a danas je upravo za njih organizirana ova hvale vrijedna proslava.

Budaševo je ovim aktivnostima pokazalo kako brine o svojim najmlađim mještanima te ih poučava, kroz aktivnosti mjesnih udruga u koje ih neprestano uključuje, koliko je važno biti aktivni član zajednice u kojoj se živi i odrasta još od najranije dobi.

Ono što Budaševo, kao veliko prigradsko naselje, čini pomalo posebnim je upravo jedinstvo i izvrsna suradnja njegovih mještana te udruga čiji su članovi pri organizaciji svih manifestacija u svome mjestu. Budaševo za takvih događanja postaje jedno, to je pokazao i ovaj prvi Dječji doček Nove godine u organizaciji vrijednih Budaševčana.

Foto: Tomislav Cink