Kao i svake godine, mnoštvo Siščana pohrlio je na svetkovinu Velike Gospe ka crkvi Svete Marije na Viktorovcu. Nakon jutarnjeg, središnje Misno slavlje u 19.00 sati slavio je domaći sin, don Dražan Mirčić u zajedništvu s domaćim župnikom u odlasku, vlč. Ivanom Grbešićem, mladomisnikom vlč. Rafaelom Mlinarom te svećenicima iz dekanata.

Propovjednik je naglasio da je Velika Gospa u slavi koja je za sve nas pripravljena, ali je neprestano i pognuta svojim Majčinskim zagovorom prema zemlji da nam bude najsjajnija zvijezda do Neba.

Na koncu misnog slavlja župnik je zahvalio svim svećenicima i hodočasnicima na zajedništvu i molitvi na Gospinu brežuljku te sa svima svečano obnovio posvetu župe Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Slavlju velike Gospe je prethodila trodnevna duhovna priprava na koju se odazvalo mnoštvo vjernika koji su pristupili sakramentu Svete ispovijedi. Prva večer bila je posvećena djedovima i bakama koji su na koncu euharistijskog slavlja pristupili i sakramentu bolesničkog pomazanja. Druga večer bila je posvećena mladima, a svjedočila je vjeroučiteljica Antonija Ivančan iz Petrinje. Zadnja večer bila je posvećena obiteljima, na koju su se odazvali mnogi bračni parovi s djecom, a o svom bračnom i obiteljskom iskustvu svjedočili su Marin i Jasmina Fran iz Marijine legije iz Petrinje.

Trodnevnicu je predvodio župnik, vlč. Ivan Grbešić koji je na kraju slavlja podijelio papinski blagoslov parovima koji se ove godine spominju visokih bračnih jubileja.