Župa sv. Josipa Radnika u Galdovu i ove je godine obilježila blagdan svog zaštitnika. Pripreme za sam blagdan sv. Josipa Radnika odvile su se kroz trodnevnicu koja je započela u nedjelju 28. travnja 2019. Svetu misu 1. svibnja u 11 sati predslavio je fra Filip Pušić, a večernju svetu misu u 19 sati predslavio je fra Nikola Šantek.

Godine 1955. papa Pio XII. u crkvenu je godinu uveo blagdan sv. Josipa Radnika čime se htio naglasiti kršćanski značaj rada. Sveti Josip kao najuzorniji primjer ljudskog radnika svoje poslove i rad usmjerio je ka Bogu, a takav snažan temelj i oslonac kakav je sveti Josip imao u Njemu pridonosio je tome da je svaki posao koji je obavljao bio blagoslovljen.

Vođeni upravo primjerom sv. Josipa koji je bio ustrajan i vrijedan radnik, ne skrivajući uz to svoju brižnost, razumijevanje i suosjećanje, utkajmo i mi u svoj rad vjeru kako bi on dobio jednu veću dimenziju, Božju dimenziju, jer samo takvim radom možemo se nadati kako ćemo jednog dana zaslužiti Božju nagradu.

Izvor:BB