…dok nam se u očima sjaji suza, a glas nestaje, samo su tvoji stihovi dostojni oproštaja…

‘Život je more, pučina crna
Po kojoj tonu mnogi što brode
Bije mi srce plašljiva srna
Ja se ne bojim velike vode…’

Đorđe Balašević, jedan od najvećih i najpoznatijih kantautora preminuo je u 67. godini života u Novom Sadu.
Prije tri dana primljen je u Infektivnu kliniku u Novom Sadu. Bio je u lošem zdravstvenom stanju, koje je dodatno pogoršano virusom (Covid-19).
Lječnici su poduzeli sve potrebne mjere liječenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Danas poslije podne mu se stanje dodatno pogoršalo uslijed ranijih kroničnih zdravstvenih problema.Višesatni napori liječnika, nažalost, nisu urodili plodom i Balašević je preminuo tri mjeseca prije 68. rođendana.

Podsjetimo, Đorđe je 2019. godine doživio srčani udar te su mu ugrađeni stentovi. Zbog toga je popularni Novosađanin otkazao neke koncerte te se posvetio – zdravlju.
‘Hvala svima na porukama podrške i lijepim mislima. Tata je dobro’, kratko je tada poručila njegova kći Jovana, a nakon mjesec dana s njezinog se profila mnogobrojnim fanovima obratio i sam Đorđe: ‘Bio sam u maloj nekoj frkici, žao mi je što sam morao odgoditi koncert u Kragujevcu. Novinari obično puno pretjeruju, ali ovaj put nisu puno pretjerali. Bio sam u bolnici četiri dana, nisam imao operaciju na otvorenom srcu, malo su me dotjerali. Prvi put mi je netko nešto stavio, uvijek ti liječnici nešto vade, ovaj put su mi stavili četiri stentića’, rekao je tada u video snimci.

Iza njega je ostala 62-godišnja supruga Olivera s kojom je u braku bio 40 godina, te troje djece, 38-godišnja Jovana, 35-godišnja Jelena i 25-godišnji Aleksa.

Foto: studentski.hr, youtube