Veliki uspjeh ostvarile su proteklih dana dvije mlade Siščanke, Karla Hrvoić i Marija Vuletić, koje su na nedavno održanom 56. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojile 1. i 2. mjesto u grupnim koreografijama. Karla je sa svojom ekipom iz Umjetničke škole Franje Lučića u Velikoj Gorici osvojila prvo mjesto dok je Marija Vuletić kao članica Škole za suvremeni ples Ana Maletić iz Zagreba sudjelovala u koreografiji koja je osvojila drugu nagradu. Tim povodom danas ih je zajedno s ravnateljem Doma kulture Brankom Ištvančićem, budući su djevojke i članice Baletnog i plesnog studija Doma kulture Kristalna kocka vedrine, primila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Uvijek mi je drago kad upoznajem mlade i uspješne sugrađane. Čestitam vam na ovom sjajnom uspjehu. Ako vam na vašem daljnjem putu zatreba bilo kakva pomoć, vrata gradske uprave su vam uvijek otvorena – rekla je gradonačelnica.

Čestitkama se pridružio i novi ravnatelj Doma kulture Kristalna kocka vedrine Branko Ištvančić također ističući svaku spremnost na pomoć ovim mladim i talentiranim djevojkama.

Karla i Marija, koje plešu od svoje četvrte godine, pohađaju čak dvije srednje škole. Karla Hrvoić učenica je sisačke Gimnazije i Umjetničke škole Franje Lučića u Velikoj Gorici dok je Marija učenica srednje Medicinske škole u Zagrebu i srednje Škole za suvremeni ples Ana Maletić iz Zagreba. Po završetku srednje škole obje se namjeravaju i dalje usavršavati u području plesa, Marijina želja je otići u inozemstvu na usavršavanje dok Karla želi upisati Akademiju u Zagrebu.

-Želimo se usavršavati i vratiti se u Sisak, jer Sisak nam je u srcu, kako bi svoje znanje mogle prenijeti mladima koji se žele baviti plesom – najavljuju Karla i Marija.

Sisačka će ih publika moći pogledati ove subote, 24. travnja u sklopu kolaž programa koji će se održati u Domu kulture u povodu obilježavanja Svjetskog dana plesa.

 

Izvor: Grad Sisak