Srednjoškolsko županijsko natjecanje iz debate za Grad Zagreb i regiju Kontinentalna Hrvatska održalo se 24. i 25. ožujka 2018. godine u X.Gimnaziji “Ivan Supek” u Zagrebu. Debatiralo se šest kola, četiri na pripremljenu tezu “Treba zakonom garantirati neutralnost Interneta” i dva kola na “ad hoc” teze. Na natjecanju je sudjelovalo pet ekipa iz debatnog kluba Gimnazija Sisak, koje su se u jakoj konkurenciji borile za plasman na državno natjecanje.

Prvo mjesto u regiji Kontinentalna Hrvatska osvojila je ekipa maturanata debatnog kluba Gimnazije Sisak u sastavu: Sunčana Milić, Ivan Milutinović, i Denis Ibrišević,koji su pobjedama u svih šest kola izborili plasman na državno natjecanje iz debate, koje će se održati u svibnju, a Denis Ibrišević proglašen je i prvim govornikom turnira za Kontinentalnu Hrvatsku.

 

Na treće mjesto se plasirala ekipa Gimnazije Sisak u sastavu: Lea Blažević, Dunja Petrović i Patrick Kasaić. Čestitamo učenicima i mentorici, prof. Marini Kasa te želimo puno uspjeha na državnom natjecanju!

Izvor: gimnazija-sisak.skole.hr