Božićni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO “Radujmo se i pivajmo” održan je u petak, 16. prosinca u bazilici sv. Kvirina u Sisku, a povodom 30 godina od osnutka ove sisačke župe.

U prepunoj bazilici koncertu je nazočio i sisački biskup Vlado Košić te ravnateljica ansambla gospođa Ileana Jurin Bakotić sa suradnicima. LADO se predstavio spletom božićnih pučkih pjesama iz domovine te Gradišća prikazavši tako bogato nasljeđe tog iznimnog spoja crkvenog i tradicijskog glazbenog izričaja. Pod ravnanjem glazbenog voditelja i dirigenta ansambla Jurice Petra Petrača nastupili su u narodnim nošnjama Slavonije i Turopolja.

U Sisak su došli na poziv župnika i rektora bazilike Roberta Jakice koji je na početku zahvalio gostima na dolasku i ovoj glazbenoj čestitki te podsjetio kako je 1993. godine odlukom blagopokojnog kardinala Franje Kuharića osnovana župa svetog Kvirina u Sisku. Istaknuo je i kako je obilježavanje ove godišnjice započelo je na Kvirinovo o.g., a vrhunac proslave bit će na blagdan sv. Kvirina 2023. godine kada će svečano misno slavlje predstaviti kardinal Josip Bozanić.

Na kraju rektor je poručio kako je ovaj koncert jedan je u nizu kulturnih i duhovnih događaja kojim se obilježava 30 godina župe.