Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je u srijedu, 6. travnja 2022. godine, sa suradnicima u Poduzetničkom inkubatoru Sisak dočekao predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je s ministrima došao na radni sastanak.

Najznačajniji dio ovog radnog sastanka bila je prezentacija „Projekti Sisačko-moslavačke županije vezani uz otklanjanje posljedica potresa i revitalizaciju“, koju je predsjedniku Vlade i ministrima prezentirao župan Celjak. Župan je predsjedniku Vlade i ministrima predstavio sve projekte županije u području obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, kulture, cestovne infrastrukture i gospodarstva. Domaćine i visoke goste je isto tako prezentacijom kroz napore za otklanjanje posljedica potresa proveo potpredsjednik Vlade, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Po završetku radnog sastanka uslijedio je obilazak važnih gradilišta u Sisku i njegovoj blizini. Obilazak je počeo na gradilištu novog mosta na rijeci Odri u Sisku, dijela budućeg čvora „Sisak“ u sklopu autoceste Lekenik – Sisak čiji su investitor Hrvatske autoceste d.o.o.

U nastavku obilaska premijer je, zajedno s ministrima i županom sa suradnicima, posjetio gradilište dionice Lekenik-Sisak, u mjestu Žažina. Vrijednost ove investicije je gotovo 300 milijuna kuna, a rok završetka je dvije godine.