Sisačko-moslavačka županija i Novska ovih su dana ugostili učenike hrvatskih osnovnih škola u ljetnom gaming kampu Poduzetničkog inkubatora PISMO. Kamp je organiziran u dva termina i prema riječima organizatora sva su mjesta zauzeta. U kampu trenutno boravi 23 učenika koje će u narednih 7 dana naučiti kako napraviti vlastitu videoigru. Učenje i zabava moto je pod kojim se kamp provodi, istaknuto je na otvorenju kampa.

Učenike i roditelje su na samom otvorenju kampa pozdravili organizatori, predstavnici inkubatora PISMO, Razvojne agencije SIMORA i Sisačko-moslavačke županije, predstavivši cijeli tim ljudi koji radi na kampu i svih 24 sata brine o polaznicima.

„Djeca dan u kampu započinju tjelovježbom, potom slijedi nastava na kojoj uče izraditi videoigru koristeći potrebne alate, a u poslijepodnevnom terminu su aktivnosti različite. Od stem radionica, druženja u izviđačkom kampu do snimanja i montiranja video sadržaja. Za djecu su osigurana i 3 kuhana obroka, te 1 zdravi snack u pauzi predavanja, a smješteni su u učeničkom domu novljanske srednje škole. Učenje i zabava naš je moto i vjerujemo da ćemo ga opravdati i da će se svih 23 djece svojim kućama vratiti prepuni znanja, novih prijateljstava i lijepih uspomena“, poručuju iz inkubatora PISMO.