Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Gradom Dubrovnikom narednih dana predstavit će se turistima proizvodima iz sisačko-moslavačkog kraja.
Uoči najveće ljetne kulturne manifestacije – Dubrovačkih ljetnih igara, štand s proizvodima nalazi se u samom srcu Grada, ispred Palače Sponza.

Rezultat je to inicijative župana Ivana Celjaka koji je prilikom sastanka s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem istaknuo želju promocije poljoprivrednih proizvoda, proizvođača s područja naše županije, u srcu sezone.

Dubrovčani su pokazali veliko srce i u vrijeme razornih potresa, a ovo je samo jedan dio suradnje koja se ostvarila u cilju pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji.

O inicijativi se oglasio i dubrovački gradonačelnik Mato Franković:
“Nakon razornog potresa na području Sisačko-moslavačke županije kada su brojne obitelji ostale bez svojih domova, a korona kriza dodatno oslabila poslovanje i gospodarstvo dogovorio sam sa županom Sisačko-moslavačke županije Ivanom Celjakom konkretan model pomoći stanovnicima potresom pogođenog područja.
Slijedom navedenog Grad Dubrovnik je omogućio obrtnicima i poljoprivrednim proizvođačima s područja Sisačko-moslavačke županije prodaju njihovih proizvoda ispred Palače Sponza u periodu od 3. do 8. srpnja 2022. godine.
Stoga pozivamo sve da kao izraz pomoći i solidarnosti podrže ovu inicijativu.”

Proizvode predstavljaju i prodaju zaposlenici Punog cekera – županijske zadruge, a namjera je da se proizvodi s našeg područja i ubuduće promoviraju diljem Hrvatske u vrijeme najznačajnijih događaja.

Podsjetimo, ovog proljeća i na Splitskoj rivi su naši cvjećari s područja SMŽ u organizaciji Udruženje obrtnika Sisak uz potporu Sisačko-moslavačke županije prodavali svoje proizvode, a sada nove prilike stižu i u Dubrovniku.

“Ovo je još jedna konkretna pomoć Sisačko-moslavačke županije obrtnicima i poljoprivrednim proizvođačima s područja županije. U tom smjeru idemo i dalje” – istaknuo je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.